HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-målvakten tränar med ettanlaget

(9921) Christian Engstrand
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 19 september 2019

FacebookXWhatsApp

Den senaste tiden har ett känt ansikte synts till i Billingehov då tidigare Mora-målvakten Christian Engstrand tränat med Hockeyettan-gänget Skövde.
– Men han ska inte spela i Skövde, den ekonomin har vi inte, säger tränaren Johan Hellström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

I våras var 30-årige Christian Engstrand med och åkte ur SHL med Mora. Sedan dess har det varit ganska tyst om den tidigare kvalhjälten som också har gedigen SHL-erfarenhet från Linköping. Under sommaren tränade han med en samling gamla LHC-spelare hemma i Östergötland men har den senaste tiden tränat med Skövde.

Anledningen till det är enkel. Det är Skövde-tränaren Johan Hellströms barndomsvän.

– Han väntar på att hitta en klubb och håller igång med oss under tiden. Förhoppningsvis är han snart signad någonstans. Han ska inte spela i Skövde, den ekonomin har vi inte, skrattar tränaren.

– Men det är ett jäkla bra bollplank, vi har två unga målvakter (Viktor Andersson och Hugo Fagerblom /förf.anm) och det är bra att ha en målvakt med många års SHL-erfarenhet med som de kan bolla lite med.


Vassast i ligan
Fokus har dock inte behövt ligga på just målvaktsspel för Skövde i inledningen av serien. Istället har det varit ett effektivt anfallsspel som lagt grunden för två raka segrar (mot Malung och Kumla). Med sina 12 kassar framåt på två matcher är Skövde det vassaste laget i Hockeyettan så här långt.

– Vi har sagt att vi ska vara lagom kräsna i år och ta avslut när läget ges istället för att leta öppet mål, konstaterar Hellström efter ett förtjust utrop av överraskning över att hans gäng är målgladast i ligan.

– Vi ska vara ett lagom kreativt lag som ska vara roliga att se på.

Men efter fjolårets jo-jo-säsong där laget hade svårt att hitta en jämn nivå och gjorde ganska svaga resultat ligger grundfundamentet i spelet ändå i att få det att fungera bakåt.

– Vi gjorde många bra saker ifjol men var kanske inte tillräckligt mogna för att spela det spelet. Nu har vi fått behålla många och killarna har vuxit med en säsongs erfarenhet. Många mål bakåt kom efter misstag och slarv, killarna är införstådda och jobbar mer som en enhet. Vi är rejälare.


Bra för självförtroendet
Tränaren sticker inte under stol med att det är skönt att ha fått öppna säsongen med två raka segrar och ett framgångsrikt målskytte efter fjolårets halvmesyr.

– Det är klart att det är bra för självförtroendet. Vi har gått med en revanschlust över sommaren, så för det mentala är detta väldigt bra.

– Hade vi torskat hade det kanske blivit lite flashbacks till säsongen som gick. Men det har bara gått två omgångar, vi ska inte skriva upp oss än.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)