HockeyNews

Thörnberg om framtiden: ”Varit iskallt än så länge”

(13997) Martin Thörnberg
Bildbyrån

Publicerad: 21 maj 2020

Drygt två månader har gått sedan Martin Thörnberg, 36, fick beskedet att han tvingas lämna HV71.
Den värsta besvikelsen har lagt sig och forwarden har börjat fundera på framtiden.
– Jag ska träna på nu under sommaren och sen får man se hur det känns kroppsligt och med allt annat runt omkring, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Det var i slutet på mars som HV71 gick ut med att trotjänaren Martin Thörnberg tvingas lämna klubben efter totalt 14 säsonger och fyra SM-guld i klubben. Beslutet skildrade klubbens fans och Martin Thörnberg var tydlig med sin besvikelse gentemot klubben. 


”Det har nu gått exakt en månad sedan jag fick beskedet av HV71 att jag inte får fortsätta spela i föreningen. En månad som har präglats av otroligt många känslor. Sorg. Besvikelse. ilska, ovisshet, bitterhet ,för att nämna några. Jag har haft väldigt svårt att känna vare sig glädje eller tacksamhet fram till nu, jag har bara känt mig ledsen och besviken och det vill jag vara ärlig och erkänna. Alla reagerar på olika sätt och så måste det få vara för vi alla är olika”, skrev han på sin Instagram i slutet på april. 


LÄS MER: Trotjänarna lämnar HV71: ”Tufft att ge beskeden”


Drygt två månader efter beskedet har den värsta besvikelsen börjat lägga sig. 


– Jag tänker inte så mycket på det längre. Vardagen rullar på som vanligt och jag har mina sysslor hemma och sådär. Det är klart att man fortfarande är lite bitter, man tycker och tänker men jag har accepterat det och gått vidare, säger han när HockeyNews.se når honom. 


Har du haft någon kontakt med folk från klubben efter beskedet?


– Jag har haft lite kontakt med Agne Bengtsson (klubbdirektör, HV71). Vi har haft ett lite möte och sådär, men inget mer än så. 


Martin Thörnberg har gjort sin sista match för HV71. Foto: Bildbyrån

36-åringen vill fortsätta spela kommande säsong, men har ännu inte hittat någon ny klubb. 


– Det har varit iskallt än så länge. Jag har ingen agent eller så heller, så det är väl inte jättelätt. Vi får se, jag har inte bestämt mig. Tanken är att spela, men kroppen ska också få säga sitt. Jag ska träna på här under sommaren och känna hur kroppen reagerar innan jag tar ett beslut, säger han. 


Är du öppen för det mesta eller?


– Jag vill inte låsa mig vid någonting. Jag håller mig ganska öppen för alla förslag. Det ska kännas bra allting och allt ska funka runt omkring. 


Har du haft planer på att skaffa agent eller du vill lösa det själv?


– Nej, jag kan lösa sånt själv. Jag har rätt bra koll på vad jag behöver göra. Jag kommer inte spela hockey på grund av pengar, utan för att jag tycker det är jävligt kul. Lönen är inte det viktigaste. Jag känner inte att jag behöver en agent som pressar lön. 


När vill du ta ett beslut kring framtiden?


– Jag har inte tänkt så mycket. Jag ska träna på nu under sommaren och sen får man se hur det känns kroppsligt och med allt annat runt omkring. Hockey är fortfarande bland det roligaste jag vet och passar bara allt in så vill jag lira. 


Skulle du kunna spela för en annan SHL-klubb och möta HV71?


– Ja, det hade nog inte varit några problem. Det skulle snarare vara en boost. Även om jag är uppfödd och alltid spelat i HV så hade det varit kul och visa att de gjort fel. 


För tillfället tränar han på egen hand hemma i Jönköping. 


– Men jag ska snart dra igång och köra med ett annat lag här i närheten. Vi får se vad som händer, säger han. 


Vilket lag?


– Det håller jag för mig själv just nu.