HockeyNews
PLUS

Stjärnans återkomst nära: "Tror nog det blir spel imorgon"

(15479) Joakim Nygård/Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Färjestad har fått klara sig utan Joakim Nygård ända sedan SHL-premiären för över en månad sedan. Det var länge tveksamt om han skulle hinna med någon mer match i FBK-dressen den här säsongen, men nu kan snabbskrinnaren eventuellt vara tillbaka redan imorgon.

– Jag är jättetaggad, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Mellan fyra och sex veckor förväntades NHL-inlånade Joakim Nygård bli borta efter den operation han genomgick i början av oktober, var beskedet från Färjestads medicinska team. Nu, blott tre veckor senare, verkar återkomsten vara nära – och kan i bästa fall ske redan imorgon.


– Ja, det har gått snabbare än förväntat. Jag börjar få tillbaka rörligheten och måste fortsätta rehaba lite, men det känns skönt att vara på is igen, säger Nygård till HockeyNews.se.

LÄS MER: Efter undersökningen – Nygård tvingas till operation


Snabbskrinnaren har varit på is med laget sedan i början av den här veckan, men har hållit sina offensiva attribut i form under en längre tid.

– Ja, jag började träna fullt med laget i måndags och sedan har jag kört lite innan också med Pelle Prestberg. Skridskor, teknik, skott och lite sånt där, så jag har ändå varit igång ett tag.

Spelar du med något specialskydd nu eller hur ser det ut?

– Vi har byggt på handsken så att fingret ska skyddas mot slag och sånt där. Vi har satt ihop ringfingret och lillfingret också, för att det skadade fingret ska få lite stöttning.

Inga bakslag längs vägen?

– Nej, faktiskt inte.

Du har suttit vid sidan ett tag och sett ditt lag få en ganska tung start på säsongen. Hur har det känts?

– Det är såklart jättetråkigt att sitta vid sidan och speciellt när det går tungt för oss, men förhoppningsvis kom vändpunkten i lördags där jag tyckte vi gjorde en riktigt bra match. Speciellt kriget och offerviljan. Sedan höll vi nollan också vilket jag tror var jätteviktigt, eftersom vi haft lite problem bakåt.

Har du fått några indikationer på ifall det blir spel imorgon eller kommer ni avvakta?

– Vi avvaktar nog tills imorgon för beslut, men jag tror nog det blir spel. Jag är jättetaggad, hur som helst, avslutar han.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS