HockeyNews
PLUS

Småkronorna vann i premiären: "Vi kontrollerade matchen"

(19305) Småkronorna
svenskhockey.tv

Publicerad: 27 april 2021

FacebookXWhatsApp

Småkronorna fick bästa tänkbara start i U18-VM i natt.

Flera av lagets offensiva nyckelspelare levererade direkt och Carl Lindbom räddade 29 av 30 skott när Sverige besegrade Belarus – och redan i natt svensk tid väntar Kanada.

– Vi har inte spelat en match internationellt på ett år så vi är väldigt nöjda med resultatet. Nu kommer det bli en helt annan match mot Kanada, säger Småkronornas förbundskapten Anders Eriksén.


Isak Rosén öppnade målskyttet i powerplay efter bara fem minuters spel och tidigt i andra perioden ökade Fabian Lysell på efter ett solomål från egen zon.

Sverige fick en bra start på matchen och även om Beluarus reducerade så ökade Arvid Eljas på till 3–1 för Småkronorna i slutet av andra perioden.

– Vi kontrollerade matchen över 60 minuter. Det var upp och ner men vi var stabila ändå. Belarus har många skickliga spelare att hålla koll på, säger Albert Sjöberg som spelade fram till 3–1-målet.


Carl Lindbom fick förtroendet att starta för Sverige och han räddade 29 av 30 skott i VM-premiären.

– Jag tycker vi kom ut hårt och spelade bra och stängde ner insidan. Det här var en väldigt bra förstamatch för oss, säger burväktaren.

Småkronornas förbundskapten Anders Eriksén var nöjd med stora delar av matchen och hur hans lag agerade i öppningsmatchen.

– Vi började riktigt bra och gjorde mål direkt i vårt första powerplay. Vi hade bra grepp om den här matchen och framför allt i tredje perioden när vi spelade av det. Det har varit en tuff säsong innan vi kom hit och vi har inte spelat internationellt på över ett år så vi är väldigt nöjda med resultatet mot ett tufft lag, säger Eriksén.

LÄS MER: Träffa Fabian Lysell: "Viktigast att komma till ett lag som uppskattar en"

Nu väntar tuffast tänkbara motstånd direkt för Småkronorna som ställs mot Kanada i natt med start 03.00.

– Vi tar hand om kropparna nu och vi ser det som ett plus att vi är inne i turneringen inför matchen mot Kanada, det kommer bli en helt annan typ av match, säger Eriksén.

Belarus–Småkronorna 1–5 (0–1, 1–2, 0–2)

Första perioden: 0–1 Isak Rosén (Anton Olsson, Mattias Hävelid).

Andra perioden: 0–2 Fabian Lysell, 1–2 Danila Klimovich (Yegor Sidorov, Dmitri Kuzmin), 1–3 Arvid Eljas (Albert Sjöberg, Gabriel Kangas).

Tredje perioden: 1–4 Ludwig Persson (Mattias Hävelid), 1–5 Victor Sjöholm (Ludwig Persson, Noah Hasa).

Skott: 30–44 (6–14, 13–16, 11–14)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)