HockeyNews
PLUS

Skada stör Djurgårdens nya stjärna

(2632) Dick Axelsson5
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 20 augusti 2018

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens stjärnvärvning Dick Axelsson är skadad och kommer att missa ytterligare matcher på försäsongen.
– I dagsläget har vi ingen oro för SHL-starten, säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

Redan i sin första träningsmatch i Djurgårdströjan slog Dick Axelsson till med ett mål i 5-2-segern borta mot Almtuna i Uppsala. Axelsson och hans nya kedjekamrater Andreas Engqvist och Niclas Bergfors såg direkt ut att trivas tillsammans.

Men därefter har Axelsson avstått från spel och han var inte med när Djurgården slog Brynäs i Tierp. Den VM-guldvinnande OS-forwarden har en knäskada.

"Inget långsiktigt och allvarligt"

– Han har känningar från tidigare skador, men det ska inte vara något långsiktigt och allvarligt, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Det står redan klart att Dick Axelsson inte kommer att spela träningsmatchen mot Linköping på torsdag i denna vecka. Hur det blir framöver är oklart.

Vilat en vecka

– Han har vilat en vecka nu sedan har de också ett barn som kommer nu i dagarna. Han kan komma att vara lite pappaledig i samband med det, säger Joakim Eriksson.

– I dagsläget har vi ingen oro för SHL-starten. Vi visste redan tidigare att det inte var givet att han kanske skulle kunna vara med alla CHL-matcher utifrån barntillkomst och så vidare. Sedan kanske vi hade räknat med att han skulle kunna genomföra alla de här träningsmatcherna som var fram till CHL. Nu har vi fått vila knäet lite och han har fått rehabilitera i sin träning i stället.

Djurgårdscentern Marcus Davidsson har ännu inte spelat på försäsongen på grund av ljumskproblem. Men troligen kan han spela mot LHC i Linköping.

– Han är på is och kör och vi räknar med att han ska kunna köra på torsdag. Det är många som har lite olika skavanker och känningar och han har varit en av dem som vi har hållit borta från matchande och delvis träning på grund av ljumskproblem. Även det ska vara under kontroll. Det är alltid bäst om de är helt symptomfria, men i dagsläget är det ingenting som vi beräknar ska vara mycket längre än vad det har varit, säger Joakim Eriksson.

Davidsson ska ta chansen i USA

Marcus Davidssons storebror, Djurgårdsforwarden Jonathan Davidsson åker över till USA för att försöka slå sig in i Columbus NHL-lag och flyger till Nordamerika på torsdag. Backen Axel Andersson är med Juniorkronorna som har matcher i Örnsköldsvik innan han åker över till Bostons camp i USA.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!