HockeyNews
PLUS

Salminens kritik till Örebro: ”Trodde att människor var bättre än så här”

(14228) Sakari Salminen
Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Trots gällande kontrakt var han inte längre önskvärd i Örebro – nu riktar den OS-meriterade forwarden Sakari Salminen hård kritik mot hur han har behandlats.
– Jag är 32 år nu och jag trodde att människor var bättre än så, säger finländaren till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

 

Under tisdagen kom det överraskande beskedet om att Örebro bryter sitt kontrakt med den OS-meriterade finske forwarden Sakari Salminen, 32. I ett pressmeddelande sa sportchefen Niklas Johansson följande: 


– Vi har tillsammans med Sakari kommit överens om att avsluta samarbetet. 


LÄS MER: Finske forwarden får lämna Örebro trots kontrakt: "Bäst för båda parter"


När HockeyNews.se når Sakari Salminen är han överraskad och besviken kring hur han har blivit behandlad av Örebro. 


– Jag önskar att jag kunde berätta vad som hände, men jag har ingen aning själv. Ingen från Örebro har ringt eller sms:at mig och berättat varför de inte vill ha mig. Det enda jag fått veta från min agent är att de inte vill ha mig mer. Det känns väldigt konstigt att de gör så, säger han och fortsätter:


– Jag vet inte. Jag är 32 år nu och jag trodde att människor var bättre än så. Har man något i tanken så säger man det. Jag tycker allting är jättekonstigt i detta. 


När och hur fick du beskedet att du inte skulle bli kvar?


– Redan för två månader sedan tog de kontakt med min agent och sa att de ville bryta kontraktet. Sen dess har vi haft diskussioner om hur vi skulle bryta kontraktet. Jag gillade verkligen laget och staden och trodde det var ömsesidigt, så det kom som en stor överraskning för mig. 


Känner du dig orättvist behandlad?


– Jag vet inte. Det enda jag vet är att om de inte vill ha dig så är det så, det är okej för mig. Jag förväntade mig i alla fall att de kunde höra av sig och berätta varför, så på det sättet är jag besviken. Om något som detta händer är det normalt att höra av sig och få ett avslut på det hela, men det fick jag inte. 


Sakari Salminen är inte nöjd över hur han har blivit behandlad. Foto: Bildbyrån


Sakari Salminen hade kontrakt med Örebro även över kommande säsong, men hade inga klausuler som möjliggjorde en uppsägning. Därför har klubben fått betala ekonomisk ersättning för att köpa ut honom från kontraktet. 


– Vi gjorde en ekonomisk överenskommelse, säger han utan att vilja gå in på några detaljer. 


Hur tycker du att det gick under säsongen?


– Jag tycker att jag gjorde en okej säsong. Jag ådrog mig en tuff skada i januari, som höll mig borta i fem veckor, och såklart påverkade det lite. Jag tycker att jag bidrog med saker till laget både i spel fem mot fem och i powerplay. Uppenbarligen var det inte tillräckligt, säger han med ett skratt. 


Nu är Sakari Salminen fri att söka efter ny klubb, men än så länge har han inte hunnit tänka så mycket på framtiden. 


– Jag tar min tid. Jag behöver inte stressa fram.  Jag njuter av sommaren och får se vad som kommer på bordet, säger han. 


Var vill du? KHL, SHL eller Finland?


– Jag är öppen för allt. Jag har inte tänkt så mycket. Jag älskar hockey och vill spela i ett lag som är bra. Det spelar inte så stor roll i vilken liga, bara jag känner att det är rätt. 


***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS