HockeyNews

Rögles span efter en back – och frågetecknet för storväxte forwarden

(24553) Adam Engström Adam Edström
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 5 september 2022

Med bara sju backar, inklusive lovande junioren Adam Engström, 18, håller Rögle utkik på marknaden.
Och frågan är om även storväxte forwarden Adam Engström behöver ersättas?

Rögle har inte utan bekymmer skaffat sig en bra start på CHL-säsongen, som regerande mästare. Efter två uddamålssegrar mot Katowice och Fehervar i Polen respektive Ungern har Ängelholmslaget maximala sex poäng efter två matcher.

Den här veckan väntar returmöten med de två lagen i Champions Hockey League sedan är det SHL-premiär nästa lördag hemma mot Brynäs. Rögle har i nuläget sju backar i truppen och ytterligare en back kan komma att värvas in.

– Vi håller ögonen öppna för rätt spelare och han blir tillgänglig. Vi vill gärna se var vi står med våra unga killar och särskilt Adam Engström som har kommit in och ska se vad han är kapabel att göra, det är vi väldigt glada över, säger Rögles general manager Chris Abbott till HockeyNews.se.

Järna-fostrade Engström kommer via Djurgårdens juniorer till Rögle och det återstår att se hur mycket speltid det kommer att bli i SHL. Chris Abbott är noggrann i värvningsprocessen.

LÄS MERSM-guldhjälten tackade nej till buden från KHL: "Inte värt pengarna"

– Vi stressar inte och är öppna för att utvärdera det som blir tillgängligt.

I Nordamerika verkar det inte komma loss så många spelare för tillfället i väntan på NHL-campernas början.

– Nej, jag tror att vi kommer att se mer om en månad när spelare med provkontrakt blir lediga. Jag känner mig lugn, men vi behöver förmodligen mer djup och möjligen mer erfarenhet, men vi får se. Vi har inte bråttom där, säger Chris Abbott.

Forwarden Adam Edström, 21, skrev på ett treårigt rookiekontrakt med New York Rangers i maj och han kommer inom kort att flyga till USA.

– Han kommer att åka till Rangers huvudcamp och troligen också rookiecampen i mitten på september. Om han inte tar plats i New York Rangers kommer han tillbaka till oss. Så ser planen ut, säger Chris Abbott.

Förutom Adam Edström har Rögle 16 forwards inklusive Ted Brithén, som är sjukskriven.

Adam Edström var med och blev CHL-mästare i våras. I SHL gjorde han sju mål och två assist på 43 matcher och ytterligare tre mål och en assist i SM-slutspelet.

– Rangers vill ha över honom och se honom på huvudcampen och så får vi se hur det går. Jag hoppas att han lyckas ta en plats, och skulle han inte göra det så ser vi fram emot att få tillbaka honom, säger Chris Abbott.