HockeyNews

Rögles forwardstalang i kontakt med NHL-klubbar: "Haft några samtal"

(21951) Philip Granath/Rögle
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 15 januari 2022

Rögles forwardstalang Philip Granath följs av NHL-klubbar.

Och nu har han haft samtal med två av lagen i Nordamerika.


Hockeylivet leker för den norske Rögletalangen Philip Granath. Den 19-årige forwarden har varit med och hjälpt Ängelholmsklubben att nå finalen i Champions Hockey League.


Granath har tagit plats i Rögle och varit med i 20 SHL-matcher den här säsongen. Mot Linköping på torsdagen spelade han över tolv minuter, vilket är näst mest den här säsongen då han i snitt har lite drygt sju minuter per match.


Den 29 december skrev han på ett rookiekontrakt för återstoden av den här säsongen.


– Att få kontrakt var ett klart mål med den här säsongen. Jag tycker att jag har gjort mig förtjänt av speltiden jag har fått. Säsongen har varit mer än godkänd. Nu gäller det att fortsätta så här för att få kontraktet förlängt efter säsongen, säger Granath till norska TV2 Sport.


Philip Granath är intressant för flera NHL-klubbar inför sommarens draft. Nu hoppas han spela till sig ett nytt kontrakt med Rögle. Foto: Bildbyrån.


19-årige Philip Granath har chans att bli draftad till sommaren.


LÄS MERSäsongen över för Rögles norske backtuffing: "Det är tråkigt"


– Helt ärligt är det inte något jag tänker på i det stora hela. Om jag blir draftad så är det jätteskoj, men jag går inte och tänker på det. Jag har haft några samtal med olika lag, säger Granath.


NHL-klubbarna Toronto och Vegas uppges vara två av dem.