HockeyNews

Patrik Lundh har lämnat besked till Djurgården

(9541) Patrik Lundh
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 17 december 2021

Djurgården är på jakt efter en målvakt, en back och en center.

Nu har Stockholmsklubben fått besked från ex-djurgårdaren Patrik Lundh.


Det blir ingen återkomst i Djurgården för den dubble svenska mästaren Patrik ”Peppe” Lundh.


Den 33-årige forwarden, som för närvarande spelar i tyska Schwenningen, har tackat nej till att återvända till Djurgården den här säsongen.


– ”Peppe” kan vi avskriva. Vi har varit i kontakt med honom, men han har sin fru och sin bas i Karlstad. Kontakt är tagen, men det kommer inte att bli någonting, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.


Blir Färjestad nästa klubb för Patrik Lundh? Foto: Bildbyrån.


Om Patrik Lundh väljer att bryta upp från sin tyska klubb Schwenningen där han en assist på 23 matcher, så lutar det åt att Färjestad ligger närmast till hands. Enligt Värmlands-Folkblad överväger Färjestad att plocka in Lundh i laget.


– Jag kommenterar inte så gärna spelare som har kontrakt på andra ställen. Men jag gillar personen, jag gillar attityden. Det har inte ändrats sedan vi pratade sist, säger FBK:s sportdirektör Rickard Wallin till tidningen.


Patrik Lundh spelade i Färjestad mellan 2010 och 2014 och vann SM-guld 2011. Den skridskostarke forwarden har även vunnit SM-guld med Växjö och spelat i både kinesiska Kunlun i KHL och Linköping i SHL.


LÄS MERTrejden klar – därför tog Djurgården kontakt med Leksand om spelarbyte


– Efter många års flackande och hattande tror jag att han börjar närma sig att flytta hem. Det är inga konstigheter, det har inte med något annat att göra. Den sociala situationen kommer att vara avgörande för honom framöver, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.