HockeyNews
PLUS

PANELEN! Det kan definitivt vara en bra signal

(31510) Panelen
Bildbyrån

Publicerad: 19 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Hur ska Björklöven få fart på ett underpresterande lag?

Veckans panel med Mattias Ek, Anton Axelsson och Henrik Sjöberg analyserar läget i Umeåklubben.

Fredrik Söderström tycker att Björklöven ska sparka en framträdande spelare före tränaren – vad är rätt att göra?

Anton Axelsson:
– Jag kan tycka att Fredrik har en stark poäng i det. Som man brukar säga så är det alltid lättare att sparka en coach än en spelare. Men jag tycker inte man ska göra något av det. De är inne i en sämre period nu, vilket de flesta är ibland, men man behöver komma ihop som grupp. Ta lärdom av det som gått fel just nu. Det är ju faktiskt till våren allt ska avgöras och inte just nu.
Mattias Ek:
– Att plocka bort en underpresterande stjärna som gör mer skada än nytta kan definitivt vara en bra signal att skicka. Och det blir lätt att man i ett sånt läge plockar nån så kallad transatlant vilket det finns gott om i Löven. Men då gäller det att ha fingertoppskänsla så att det ger rätt sorts effekt och sprider energi. Jag är rädd att trycket utifrån snart gör att klubben rycker bort Viktor Stråhle. Och det vore beklagligt.
Henrik Sjöberg:
– I ett lag som Björklöven, som inte saknar spelarmaterialet, kan det säkert vara en bra signal. Jag kan inte avgöra om Viktor Stråhle är rätt man för jobbet i Björklöven just nu men det ligger knappast enbart på honom att Björklöven inte får det att stämma. Har man en framträdande spelare som hamnat snett i attityd och kanske sitter på ett utgående kontrakt dessutom med tankar på sin egen framtid så tror inte jag att det är fel att rycka kryckan och röra om i hierarkin i laget.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!