HockeyNews

Oskarshamns besked kring Sundh tre veckor efter smällen: ”Det är illa”

(16783) IKO/Sundh
Bildbyrån

Publicerad: 10 december 2020

Drygt tre veckor har gått sedan Oscar Sundh åkte på den tuffa smällen mot huvudet i matchen mot Örebro den 21 november. 
Än idag är läget oförändrat med 34-åringen. Men någon stress kring att ta in en ersättare känner sportchefen Thomas Fröberg inte i dagsläget. 

– Ena stunden känner han sig bra, men nästa timme så har han ont igen och då får han gå och lägga sig, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Det har snart gått tre veckor sedan Oscar Sundh tvingades lämna matchen mot Örebro på bår efter en tuff smäll mot huvudet. Några dagar efter smällen uttalade sig IKO:s tränare Martin Filander om att Sundh skulle få en lång väg tillbaka till spel. 


– Han är på steg noll. Han har inte kommit från sängen, tänkte jag säga. Det kanske han har gjort, men läget är oförändrat från morgonen efter smällen. Han får försöka ta sig till någon form av normalläge, men vi är inte där ännu. Vi väntar och analyserar och medicinska teamet har det ansvaret, sa Martin Filander till HockeyNews.se då. 


Nu ger sportchefen Thomas Fröberg en lägesuppdatering kring 34-åringen.


– Det är oförändrat. Det är illa, säger han. 


Har ni någon kontakt med honom om hur han mår?


– Ja, det har jag dagligen. Antingen med honom eller Matilda (sambon). Han försöker vila sitt huvud så gott det går. De har ju en relativt nyfödd son och det är givetvis tufft för Oscar när han skriker. De har en tuff tid framför sig. Det är jobbigt att höra.


Är han sängliggandes fortfarande?


– Nja, han är uppe och rör på sig. Ena stunden känner han sig bra, men nästa timme så har han ont igen och då får han gå och lägga sig. Det är ofta när det är lite buller och rörelse runtomkring som det blir jobbigt. 

Foto: Bildbyrån


I och med att hjärnskakningar är svåra att förutse vet Oskarshamn inte om eller när Oscar Sundh kan vara tillbaka i träning, men i dagsläget är en återkomst väldigt långt bort. Det kan tvinga Oskarshamn att ge sig ut på jakt efter nyförvärv, men i dagsläget känner Fröberg ingen stress kring att värva. 


– Nej. Absolut inte. Vi söker väl en forward på lång sikt i och med att vi vi inte vet status med (Oscar) Sundh än. Just nu vill vi veta status på honom. Vi får se vad som händer, säger han. 


Oskarshamn har haft det tufft i SHL den senaste tiden och har efter förlusten mot Växjö senast nu sju (!) raka förluster.


– Prestationerna tycker jag ändå har varit bra. Kanske inte alla sju, men de sista tre är tycker vi att vi är tillbaka där vi var innan. Sen är det givetvis små marginaler. Vi mötte ett bra Växjö senast, de har många duktiga och skickliga spelare som är på högsta nivån i Sverige. Jag tycker ändå att vi gör en bra match, säger han och fortsätter:


– Vi har många spelare som aldrig spelat på den här nivån förut och det tar ett tag innan allt sitter. I början gick allt på rus, men vi märker att SHL är en liga där du aldrig kan ta en dag ledigt. Det är en tuff liga att spela i. Det är många som jobbat sig ikapp de sista matcherna. Jag är inte orolig.


På torsdagen väntar en oerhört viktig match när Oskarshamn gästar SHL-jumbon Malmö och har chans att lämna bottengängen bakom sig. 


– Jag tror att hela ledarsidan och jag är enormt spända på hur vi tar oss an den här uppgiften. Det ska bli kul att se hur vi agerar i en så viktig match, säger han. 


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163