HockeyNews
PLUS

Öppnar för att förstärka succélaget

(1350) Väsby Linus Ryttar
Peter Skaugvold/Bildbyrån

Publicerad: 6 februari 2019

FacebookXWhatsApp

De är ett av de riktiga överraskningsgängen i toppen av Allettan norra, nu öppnar Väsby för att förstärka truppen inför stundande playoff.
– Skulle det vara rätt spelare är jag öppen för det, säger sportchefen Tom Tärnström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Väsby har gått imponerande starkt i den namnstarka norra Allettan och har hugg på topp tre i serien. Samtidigt som sportchefen Tom Tärnström förlänger med spelare efter spelare inför nästa säsong (Viktor Åström, Mikael Lengmo och Pontus Karlsson har kritat på nyligen och fler är klara för en fortsättning) öppnar han nu också dörren för att förstärka under pågående säsong.

– Jag vill gärna säkerställa lite mer djup. Vi har ögonen öppna på vad som kan finnas tillgängligt, konstaterar han.

– Under Allettan ifjol var vi riktigt barskrapade och åkte runt med få forwards. Vi hade skador och sjukdomar som blev långkörare. Vi hade 15 forwards i truppen och den femtonde gubben var inne på tre lines i stort sett hela Allettan. Skulle det hända i ett playoff är det så klart rist.

För närvarande har laget haft Jesper Kemi och Razmuz Waxin Engback skadade och grundseriens poängkung Christian Holmblad kämpar med en skadad fot.

– Vi kommer inte ta några risker med honom. Han har fått bedömningen att det bara är smärtan som avgör. Det är bara vila som är medicinen för honom. Vi hoppas han är fräsch till ett playoff.


Redan ett starkt lag
Samtidigt står inte Väsby och faller med en sen förstärkning på samma sätt som många andra lag som säger sig aspirera på toppen.

– Det har funkat bra med det lag vi har. Alla som sett matcherna håller nog med om att poängen speglar inte prestationen. Rent spelmässigt borde vi ha tagit fler poäng än vad vi har.

– Vi måste ha ett starkt lag i en grundserie också. Vi vågar inte chansa på att ha ett svagare lag för att sedan spetsa till playoff.

Det är framförallt på forwardssidan, men även en plats på backsidan som är öppna ifall tillfället att värva uppenbarar sig.

– Jag känner inte att det är något måste att få in någon och det är inte mycket man går igång på ute, men jag har några krokar.

Ni har ekonomin att förstärka om ni skulle vilja?
– Lite har vi att lägga om vi hittar rätt spelare.

Under stora delar av säsongen har Väsby haft ena delen av sitt målvaktspar, Robin Wallin, utlånad till AIK i Hockeyallsvenskan. När transferdeadline har passerat kommer han inte längre att kunna vandra fritt mellan klubbarna. Men Tärnström räknar med honom i Väsby.

– Vi räknar med att Johannes Jönsson är tillbaka hos dem inom kort. Då är det ingen fråga.

* * *


Exklusivt erbjudande med HockeyNews.se!
Se Tre Kronor på hemmaplan 7-10/2 för 95 kr! 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)