HockeyNews

Oklart om Dackell blir kvar i Brynäs: "Vet jag faktiskt inte än idag"

(14014) Andreas Dackell/Brynäs
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2020

Andreas Dackell har haft flera olika roller i Brynäs de senaste två åren.

Sportchefen Michael Sundlöv vill gärna ha kvar den dubble SM-guldvinnaren i klubben, men det är oklart om det blir så.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Som spelare har Andreas Dackell, 47, två SM-guld med Brynäs. Efter sin långa och framgångsrika spelarkarriär i SHL och NHL, har han haft olika ledarjobb i Gävleklubben.


I oktober 2018 ryckte han in som sportchef efter det att Stefan Bengtzén fick lämna sitt uppdrag. Och i december sommar år befordrades Dackell till sportdirektör. Den tjänsten hade han fram till en bit in i januari 2020.


Men när Brynäs sparkade huvudtränaren Magnus Sundquist övergick Andreas Dackell till att bli strategisk rådgivare till hela den sportsliga verksamheten i föreningen.


Frågan är nu om Dackell blir kvar i den funktionen – eller om han blir kvar alls.


– Det vet jag faktiskt inte än idag. Åter igen är det saker som ställer till det vad gäller ekonomi och vad gäller corona. Just hans roll får du nog ta med Micke Campese (klubbdirektören), säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till HockeyNews.se.Det råder inget snack om att Sundlöv vill fortsätta att ha Dackell i sin närhet inom organisationen.


– Jag skulle vilja jobba med ”Dacke” i Brynäs IF och jobba med det han kanske hade på slutet. Vi satte en grupp som jobbade med herrlaget.


Sundlöv fortsätter:


– ”Dacke” är en jättebra hockeymänniska och har jättebra hockeyöga. Vi behöver både ha hjälp och utveckla våra yngre killar.


– Nu har vi Ove (Molin) som är spelarutvecklare, men den sidan, den gruppen av människor kan man inte ha nog av. Det är ”Dackes styrka”.


LÄS MERBrynäs dumpar duo: "Ett tufft besked att ge"


Med Peter Andersson som ny huvudtränare återgår Ove Molin till en roll som spelarutvecklare i klubben.


– Ja, över hela spektrumet, inte bara herrlaget företrädesvis, utan våra yngre killar och få delge dem hans erfarenhet och hans kunskaper. Det är nånting som han är oerhört duktig på.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.