AnnonsBrynäs dumpar duo: "Ett tufft besked att ge"


6 april
Brynäs presenterade på måndagseftermiddagen två truppförändringar. Både Jacob Blomqvist och Lukas Zetterberg lämnar klubben. 

Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter den tunga säsongen i SHL bygger Brynäs om truppen inför kommande säsong. Bland annat har Peter Andersson hämtats som ny tränare från Malmö inför kommande säsong.

Nu meddelar klubben att man gör sig av med två spelare. En av dem är 33-årige centern Jacob Blomqvist, som har sex raka säsonger i Brynäs i bagaget, tre av dem som lagkapten.

– Ett tufft besked att ge. ”Jacke” har varit en bra representant för Brynäs IF både på och utanför isen och är för evigt inskriven i föreningens historia som en av spelarna som burit kaptensmärket för klubben. Vi riktar ett stort tack till Jacob för sina insatser i Brynäs IF och önskar honom ett stort lycka till i den fortsatta karriären, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida. 

Totalt har Blomqvist gjort 366 matcher i Brynäs och mäktat med 127 poäng, varav 56 mål.

– Jag är otroligt stolt över att jag lyckades komma tillbaka till Brynäs och är både stolt och tacksam över de här sex åren. Det som fortfarande grämer mig är att vi var så nära att vinna, att vi var bara ett mål från ett SM-guld, säger Jacob Blomqvist.

LÄS MER:
 Brynäsprofilen: "Jag skäms, det är otroligt tomt just nu"

Dessutom har Brynäs valt att bryta kontraktet med forwarden Lukas Zetterberg, 23. Zetterberg spelade bara tolv SHL-matcher med Brynäs den gånga säsongen och avslutade den i moderklubben Västerås.

– För att få ut maximalt av Lukas egenskaper ska han ha en topp 6-roll i fem mot fem och en stor roll i powerplay. Vi har gjort bedömningen att vi inte kan erbjuda det i Brynäs IF under den kommande säsongen, och har därför valt att fatta det här beslutet. Vi önskar Lukas lycka till i sin fortsatta karriär, säger Michael Sundlöv.

Lukas Zetterberg om beskedet:

– Varken jag eller Brynäs tycker att det blev bra som det blev. Jag vill ändå tacka för min tid i klubben och önska föreningen lycka till i framtiden, säger forwarden.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons