HockeyNews

Officiellt: Delat VM med Danmark – då återvänder mästerskapet till Stockholm

(20023) VM
Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2021

VM återvänder till Stockholm.
Under torsdagen stod det klart att huvudstaden står värd för Sveriges del av mästerskapet 2025.
– Svensk ishockeys vision är att bli Sveriges mest engagerande idrott. Vi har samma ambition att 2025 arrangera ”Världens mest engagerande ishockey-VM”, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.


Det har sedan en tid tillbaka varit klart att Sverige kommer arrangera VM 2025, tillsammans med Danmark, och att det varit en kamp mellan Stockholm, Göteborg och Malmö om vilken storstad som ska stå värd för mästerskapet.

Och nu står det klart vart mästerskapet kommer spelas.

Under torsdagen meddelade nämligen det Svenska ishockeyförbundet att Stockholm vunnit kampen om värdskapet.

– Det är så klart kul och inspirerande att vi haft ett stort intresse från våra städer att tillsammans med oss vilja arrangera ett hockey-VM för herrar på hemmaplan. Svensk ishockeys vision är att bli Sveriges mest engagerande idrott. Vi har samma ambition att 2025 arrangera ”Världens mest engagerande ishockey-VM”. Det känns verkligen som att det kan bli av på riktigt i Stockholm, vår huvudstad. Därför är vi mycket glada att kunna presentera Stockholm som värdstad på det internationella ishockeyförbundets (IIHF) kongress i september, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.