HockeyNews
PLUS

Nilsson: Björklöven har börjat visa upp sin rätta sida

(29264) Powerranking Alex
HockeyNews.se

Publicerad: 10 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Har skutan vänt för Björklöven? Och nog börjar det lukta kval i vintersportstaden Östersund.
Årets andra powerranking för Hockeyallsvenskan från Hockeynews Alexander Nilsson är här.

14. Västerviks IK (13)
Kommentar:
 Dubbla 1-4-förluster fick inleda året för Västervik som börjar få det allt knivigare. Usel målskillnad och en match mer spelad än de två närmast ovanför strecket. Att det "bara" är nio poäng upp just nu är deras enda livlina, men man måste få med sig resultat nu, både av egen maskin och få hjälp av andra.
13. Östersunds IK (14)
Kommentar: 
Tero-ledda ÖIK har inte lyckats bygga vidare på 3–0:an mot Mora. Motståndet har varit tufft, Djurgården och Södertälje på bortaplan. Men nu har nog tåget gått va? 13 poäng upp till säker mark, brutal målskillnad och en match mer spelad än lagen ovanför strecket. Det luktar kval.
12. Kalmar HC (11)
Kommentar: 
Efter fem raka nollpoängare kunde Kalmar knappt ha fått en bättre start på det nya året än att köra över Västervik. Såg dessutom till att lösa ett lån för offensivt skicklige Linus Skager som gjorde det bra innan nyår på gästspel. Intressant spelare.
11. Tingsryds AIF (12)
Kommentar:
 Inte kunde man väl tro att Tingsryd skulle inleda året precis som det förra avslutades, med en uddamålsförlust? Johodå. Och precis så blev det, denna gång av modell tyngre då det var mot BIK Karlskoga. Man har kört fast, rejält.
10. BIK Karlskoga (10)
Kommentar:
 Den tunga trean mot Kalmar innan nyår följdes upp av en ny riktigt tung seger mot Tingsryd. Två av de lag man har allra närmast sig och två riktigt moralboostande trepoängare. Men än har det inte lossnat till fullo för BIK.
9. Almtuna (9)
Kommentar:
 Avslutade 2023 med uddamålssegrar och inledde 2024 med en uddamålsseger, en stark sådan mot Västerås efter förlängning. Även om det inte blev tre pinnar, så likväl en välbehövlig seger både i tabellen och för att fortsätta bygga upp sig själva.
8. Nybro Vikings (7)
Kommentar:
Tuff start på året mot formtoppade Djurgården som kom på besök och höll säsongens första nolla. En plump i protokollet för Nybro resultatmässigt, men samtidigt ingen katastrof – långt i från. Bättre lag än så har fällts av Djurgården på slutet.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

7. Mora IK (8)
Kommentar:
Har lyft in energispelaren Anthon Eriksson som man hoppas ska kunna bidra med lite energi och "sandpapper", och som Mora spelat på slutet kan de behöva det. Även om man var med bra mot Brynäs under stora delar av matchen. Utanför isen är det sannerligen rörigt.
6. Västerås IK (6)
Kommentar: 
Formstarkast i ligan innan nyår, men inledde det nya året med ett oväntat poängtapp mot Almtuna. Och sedan blev det noll och intet hemma mot "Löven". En årsstart att glömma för Västerås.

5. AIK (5)
Kommentar:
Gick på nytt pumpen mot säsongens mardrömsmotståndare Björklöven, denna gången nollade på hemmaplan. Kanske är det lagets största problem just nu, hitta ett sätt att knäcka en mycket trolig slutspelsmotståndare från Umeå?

4. IF Björklöven (5)
Kommentar:
 Nog verkar det som att Björklöven la det som hänt till handlingarna när 2023 blev 2024, för under årets inledande dagar har man visat upp en sida av sig själva som är mer likt det man vant sig vid genom åren från de ständiga utmanarna från Umeå. 
3. Djurgårdens IF (2)
Kommentar: 
Djurgården är onekligen på rätt spår just nu, det går inte att förneka. Att man från Hockeyettan lyfter in Carl Lidö som direkt håller lagets första nolla för säsongen och sedan följer upp med ytterligare en vinst säger en del om vilket flow man är i för tillfället.
2. Södertälje SK (3)
Kommentar: 
Gjorde vad man skulle mot Östersund men inte mycket mer än så. Att få tillbaka Linus Videll är såklart ett rejält glädjebesked och han visade direkt vad han är kapabel till, när han gjorde båda målen mot ÖIK.
1. Brynäs IF (1)
Kommentar: Målvaktssidan har varit en nöt att knäcka för Brynäs då varken Anders Lindbäck eller Damian Clara tillhört seriens bästa. Men att det skulle sluta med att man helt och hållet klipper banen med Lindbäck såg jag inte komma. Victor Brattström in?

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews7

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)