HockeyNews
PLUS

NHL-klubben intresserad av SHL-forwarden

(7431) Mathias Bromé-redigerad
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 21 mars 2019

FacebookXWhatsApp

Moras Mathias Bromé har fått sitt stora genombrott den här säsongen och spelade för Tre Kronor i Beijer Hockey Games på Hovet.
Det har väckt ett NHL-intresse för den 24-årige forwarden och enligt uppgift till HockeyNews.se är Vegas en av de NHL-klubbar som följer honom nära.

SHL presenteras av ATG Sport

Huddingefostrade Mathias Bromé satte ett nytt personligt mål-, assist- och poängrekord under den nyss avslutade andra SHL-säsongen med Mora IK.

Bromé bidrog med 35 poäng (15 mål, 20 assist), vilket nästan var en fördubbling av poängen från debutsäsongen i SHL då han gjorde 21 poäng (9 + 21) på 52 matcher.

Hans starka skridskoåkning och tvåvägsspel har tagit honom till Tre Kronor där han har spelat de två senaste turneringarna Channel One Cup i Moskva och Beijer Hockey Games i Stockholm.

Mathias Bromé har fått sitt genombrott i SHL och Mora. Nu är Vegas en av de intresserade NHL-klubbarna som följer honom. Foto: Bildbyrån.

Enligt uppgift till HockeyNews.se har Mathias Bromé under säsongen tilldragit sig intresse från flera NHL-klubbar där Vegas Golden Knights ska vara en av dem.

24-årige Bromé har ett utgående kontrakt med Mora och det har gjort att han även är ett hett byte bland de andra SHL-klubbarna. Men Mora ska fortfarande finnas kvar som en möjlighet.

– Vi har haft en bra och öppen dialog och Mathias ville vänta tills efter säsongen, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till HockeyNews.se.

Mora förbereder sig för närvarande för SHL-kval genom träningar på och utanför isen och lägger även tid på mental träning och grupparbeten.

– Vi börjar bli duktiga på det här med kval, förberedelser i alla fall. Det är tredje året nu så vi vet vad som fungerar och vad som inte fungerar, säger Peter Hermodsson.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!