HockeyNews
PLUS

Mästarna bekräftar – värvar Djurgårdens centertalang: "Fantastiskt kul"

(28254) Noah Östlund
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 5 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Noah Östlund har gjort sitt val.
Nu lämnar han Djurgården för spel i svenska mästarna Växjö Lakers.
– Det känns också som en perfekt plats att vara om man vill utvecklas som hockeyspelare, säger han i ett pressmeddelande.

Under helgen stod det klart att Noah Östlund skulle lämna Djurgården för spel i en annan liga, när han tackades av för sina insatser i Stockholmsklubben. Den senaste tiden har han ryktats vara på väg till de svenska mästarna Växjö.

Och så blir det nu alltså.

På måndagen meddelade Växjö att man kommit överens om ett kontrakt över den kommande säsongen med den lovande centern.

– Noah är en av den senaste årens största svenska centertalanger. Han har en spelstil som egentligen fullständigt överlappar med hur vi vill spela hockey. Det ska bli fantastiskt kul att få ha Noah i laget den kommande säsongen. Jag är väldigt övertygad om att han kommer vara mycket bra för oss, jag är också övertygad om att Lakers kommer vara mycket bra för Noahs vidare utveckling, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Den 19-årige centern, som skrev på ett kontrakt till 2026 med Buffalo Sabres under förra sommaren, noterades för 26 poäng på 37 matcher i Hockeyallsvenskan med Djurgården under den gångna säsongen. Han stod även för fyra poäng på sju matcher i JVM.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!