HockeyNews

Mardrömsbilder för Djurgården – Carl Lindbom ut skadad

(27344) Carl Lindbom
Bildbyrån

Publicerad: 2 april 2023

Halvvägs in i andra perioden var olyckan framme för Carl Lindbom. 

Efter att Veeti Vainio blivit fälld åkte han in i målvakten som då klämde sitt ben mellan stolpen och Vainio.

19-årige Lindbom vred sig i smärtor och tvingades sedan lämna isen. Även Veeti Vainio tvingades avbryta matchen. 

Målvakten Carl Lindbom har varit en av Djurgårdens absolut viktigaste spelare under den här säsongen. Etta i ligans målvaktsliga och vinnare av "Guldgallret" som seriens bästa junior. I kvartsfinalserien mot Karlskoga hade 19-åringen en räddningsprocent på 94,3. Att han skulle stå i semifinalen mot Björklöven var ett självklart val men i mitten av den andra perioden i den första matchen var olyckan framme. 

Björklövens Veeti Vainio var på väg att bryta sig loss till ett friläge men fälldes då av Djurgårdens Calle Odelius. Vainio föll till isen och gled i full fart rakt in i Carl Lindbom som klämde benet mellan Vainio och stolpen. Lindbom la sig omgående på rygg och vred sig i smärtor. 19-åringen försökte att fortsätta spela efter olyckan men redan vid nästa avblåsning skakade han uppgivet på huvudet och tvingades lämna isen. Istället fick Matthew Galajda ställa sig i buren – han har inte stått någon match under slutspelet. 

– För Djurgårdens del skulle jag säga att det är Carl Lindbom och Marcus Krüger som är de absolut viktigaste spelarna. Att tappa Lindbom i det här läget är såklart oerhört besvärande. Jag ska inte kasta Galajda åt hajarna på något sätt men det att Lindbom burit Djurgården under så lång tid var en faktor som vi pratat om som direkt avgörande. Han har absolut varit ligans bästa målvakt, säger C Mores expert Fredrik Söderström. 

Inte heller Veeti Vainio kunde spela vidare efter smällen. 

Björklöven vann matchen med 3–2 efter övertid. 

LÄS MER: Övertidsdrama när Björklöven tog första matchen i grinigt möte