HockeyNews
PLUS

Målfarlige amerikanen vill betala tillbaka till Lövenfansen: "Väldigt tacksam"

(24504) Scott Pooley
HockeyNews.se/Bildbyrån (montage)

Publicerad: 29 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

SUNDSVALL. Scott Pooley är hämtad till Björklöven för att göra mål, och var glödhet i SCA Cupen.
För HockeyNews.se berättar han om det uppmärksammade uppbrottet med Lukko, målformen, att vara en "Supporterspelare" och det slutgiltiga målet.
– Vårt enda mål med den här säsongen är att ta oss tillbaka till SHL, säger Pooley.

På tre matcher i SCA Cupen hittade Scott Pooley rätt sex gånger om, varav fyra mot Hudiksvall och ett i finalen mot Timrå.

Den amerikanske forwarden är inhämtad till Umeålaget för att bidra i offensiven och har hittills inte visat några tecken på att han inte skulle vara förmögen att göra just det.

Efter finalen mot Timrå, som Björklöven förlorade med 2–3, fick Pooley pris som turneringens bäste forward.

Efteråt hade han däremot hellre sett att resultatet var det omvända.

– Det hade såklart varit kul att vinna när det var en pokal i potten, men jag tycker att det fanns mycket positivt att ta med sig från matchen. Jag tycker att vi dominerade i tredje perioden och vårt boxplay var riktigt bra. Vi sa efteråt att om vi kan spela på det här sättet så kommer vi kunna slå alla lag i vår serie, säger han till HockeyNews.se.

Men din klubba verkar vara glödhet?

– Det har varit lite turliga studsar och fina passningar från mina kedjekamrater. Jag håller fortfarande på att lära mig systemet och komma in i den svenska hockeyn, men det är såklart alltid kul och skönt att man får utdelning.

Den 28-årige amerikanen kommer närmast från en säsong i finska ligan med Lukko, där han under sin första säsong utanför Europa gjorde 34 poäng på 55 matcher.

Pooley hade också kontrakt med den finska klubben över den kommande säsongen, men det blir alltså istället spel i Björklöven efter en övergång som skapade en hel del rubriker då Lukko själva gick ut och dementerade ryktena om att Pooley var på väg bort.

När allt sedan var klappat och klart beklagar man sig över det hela.

– Vi är besvikna över hur det gått till, men respekterar hans beslut, skriver klubben.

Pooley själv är medveten om skriverierna.

– Jag vet, och förstår, att det blev lite stökigt men jag önskar Lukko inget annat än framgång. Det var enbart på grund av personliga skäl för mig och min familj. Jag trivdes där i staden och laget men det här kändes bäst för mig, min fästmö och min familj. Jag är väldigt tacksam över att Lukko tog in mig och vågade ge mig chansen, men nu ser jag fram emot den här säsongen, säger Pooley.

På åtta dagar samlade Björklövenfansen in en miljon kronor till initiativet "Supporterspelaren".

För de pengarna fick de däremot fler än en spelare.

Utöver Scott Pooley presenterades även Maxime Fortier och Nick Schilkey.

– Jag är väldigt tacksam för det. Jag såg inläggen i sociala medier om det men förstod inte riktigt vad det handlade om, men jag är väldigt tacksam för fansens insats och förhoppningsvis kan jag betala tillbaka och visa att det var välinvesterade pengar, säger Pooley.

En trio spelare Björklöven hoppas ska kunna hjälpa dom ett steg längre än vad de senaste säsongerna slutat med.

Med tre raka allsvenska finaler i bagaget hägrar en SHL-plats.

– Det är såklart mitt första år här, men klubben har varit i final tre gånger nu utan att kunna ta sig hela vägen över det sista hindret. Vårt enda mål med den här säsongen är att ta oss tillbaka till SHL och jag tycker att det här har varit en bra start för oss. Vi pratar bara om att spela vårt spel egentligen. Vi har en riktigt bra grupp här. Vi känner att vi har en stor möjlighet att nå dit (SHL), men vi ska se till att ta det dag för dag, match för match, säger Pooley.

Samtidigt ser han fram emot att få känna på spel i en liga där det är möjligt att både klättra och rasa i seriesystemet.

– Det gör det hela mer spännande, man kan inte slappna av en enda kväll när det är platser både upp och ned på spel. Man har sett det ibland annat fotbollen men det ska bli riktigt kul att få uppleva det själv, säger han.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!