HockeyNews
PLUS

Luleåledningens strävan – behålla Nils Lundkvist ett år till i SHL

(14136) Nils Lundkvist/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 2 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Luleå jobbar hårt och gör allt vad som går för att behålla NHL-aktuell Nils Lundkvist i SHL en säsong till.

– Det är ingen stress, men naturligtvis vore det grymt kul om vi fick ha kvar Nisse, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Nils Lundkvist slog igenom med dunder och brak i svensk hockey förra säsongen.


19-åringen från Piteå satte ett nytt poängrekord för juniorbackar i SHL genom att göra 31 poäng (11 mål, 20 assist) på 45 matcher.


Han knep ett JVM-brons med Juniorkronorna och debuterade i Tre Kronor i Beijer Hockey Games i februari. Nyligen utsågs han till Europas bästa unga spelare av European Hockey Clubs (Alliance of European Hockey Clubs).


Framtiden är ljus och frågan är nu var han kommer att spela hockey till hösten. Hans blivande NHL-klubb New York Rangers har ett Stanley Cup-slutspel att se fram emot på sensommaren.


Nils Lundkvist har tagit sig till nästa steg på karriärstegen och spelat för Tre Kronor. Blir det en säsong till i Luleå på vägen till NHL? Foto: Bildbyrån.


Men för Lundkvist, vars kontrakt med Luleå löpte ut den 30 april, finns det en hake.


– Just nu har han inget kontrakt med något lag. Det är lite uppe i luften. Vi har en ganska tät kontakt med både Nisse och hans agent, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman.


Luleå ser gärna att Nils Lundkvist fortsätter med en trejde säsong i SHL för att utvecklas i lugn och ro och vara redo för NHL när det väl är dags.


– Vi hoppas ju, men hans huvudmål är att spela i NHL. Vi får väl se var det landar. Vi vet egentligen ingenting. Och det blir inget datum för honom heller eftersom han inte har något avtal med oss. Då borde det inte vara den 15 juli eftersom han är kontraktslös, säger Ulf Engman.


LÄS MERDärför planerar Luleå att spela få matcher inför SHL-premiären


Det är en hel del som är oklart inför fortsättningen av NHL-säsongen under coronapandemin och det är också mycket som är osäkert inför 2020/2021, som inte kan komma igång förrän i slutet av året.


SHL har planerat att starta den 19 september.


– Vi har en relativt bra situation ändå tycker jag för vi kommer inte ta in någon annan. Vi har Thyni (Albin Thyni Johansson) som kör. Vi kan egentligen vänta hur länge som helst på Nisse, menar Ulf Engman.


– Och kommer han inte så kommer vi att köra med Thyni, så vi är åtta (backar) med honom. Det är ingen stress, men naturligtvis vore det grymt kul om vi fick ha kvar Nisse.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS