Därför planerar Luleå att spela få matcher inför SHL-premiären

1 juni 2020

SHL-lagen hoppas och tror på att kunna spela träningsmatcher i augusti.

Men Luleå Hockey tänker trots uteblivet CHL-spel på försäsongen nöja sig med ett fåtal matcher inför SHL-säsongen.SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Folkhälsomyndigheten gav i fredags klartecken till bland annat fotbollen att köra igång säsongen. Ishockeyn är en av inomhusidrotterna som får vänta på svar tills vidare.


– Vi vet egentligen ingenting. Vi har bokat in träningsmatcher som vanligt i augusti. Vi får avvakta och se, säger Luleå Hockeys assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


SHL-premiären är planerad till den 19 september.


– Sedan beror det på om det kommer igång i tid. Annars får man flytta fram allting om det är så, men vi hoppas att det ska kunna börja i september, säger Engman.


För Luleås del innebär försäsongen att det ska spelas fem träningsmatcher. Champions Hockey League har strukit gruppspelet och inleder sin säsong den 6 oktober med 16-delsfinaler på grund av coronapandemin och de reserestriktioner som gäller internationellt.


Luleås CHL-spel ska inledas i oktober. Trots uteblivna matcher på försäsongen blir det få träningsmatcher som kompensation. Foto: Bildbyrån.


– Vi har fem matcher inplanerade. Vi brukar vara i närområdet. Vi möter Kärpät två gånger, Skellefteå två gånger och vi ska möta Björklöven, säger Luleåchefen Ulf Engman.


– I vanliga fall möter vi alltid Kärpät och Skellefteå en gång, men nu när det inte blev CHL så har vi pratat med dem och nu kör vi dubbla matcher mot dem istället.


Det kommer att bli en match på hemmaplan och en match på bortaplan mot respektive motstånd.


LÄS MERLuleå har hittat en lösning om stjärnmålvakten flyttar


Har ni tänkt att spela ytterligare träningsmatcher?


– Nej, jag tror inte det. Inte om vi kommer igång som vi ska (den 19 september).


– Om man inte kommer igång som man ska kanske vi skjuter träningsmatcherna framåt också. Jag tycker inte att man behöver spela supermånga matcher. Det är så lång säsong ändå, så det känns bara onödigt att åka och spela tio träningsmatcher. Jag känner inte att det ger så mycket, säger Ulf Engman.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.