HockeyNews

Löventränaren om DIF-tränaren: "Det vore lllojalt"

(29938) Viktor Stråhle
Bildbyrån/HockeyNews.se (montage)

Publicerad: 14 november 2023

UMEÅ. Björklöven och Djurgården var två topptippade lag inför säsongen, men där bara de förstnämnda nått upp till den standarden än så länge.
Imorgon möts de i Umeå, 
 – Vi har revansch att utkräva på dem, så det ska bli kul, säger Viktor Stråhle till Hockeynews efter tisdagens träning.

Under förra säsongen gick Björklöven och Djurgården flera hårda drabbningar mot varandra, inte minst i semifinalserien där stämningen piskades upp rejält både på och utanför isen. De två kombattanterna möttes sedan direkt i premiären den här säsongen på ett immigt Hovet efter en sen vändning.

Sedan dess har en hel del vatten runnit under broarna och medan premiärvinnarna sladdat i tabellen har Björklöven gjort det motsatta och är inför onsdagens omgång tabelletta, en poäng före Brynäs som har två matcher färre spelade än Umeålaget.

Förutom att resultaten gått åt olika håll för lagen har Djurgården dessutom hunnit med att entlediga huvudtränaren Johan Garpenlöv och assisterande tränaren Marcus Ragnarsson. Kvar från staben som inledde säsongen är Michael Holmqvist som nu har huvudansvartet.

Men Viktor Stråhle, nyss tillfrisknad från sjukdom, tror inte att det kommer vara någon större skillnad ute på isen när han jämför det lag de mötte i premiären och det lag som gästar Winpos arena på onsdagen.

– Ingenting hoppas jag, för han som är tränare nu har varit med på tåget innan och det vore rent ut sagt illojalt om han skulle börja förändra med tanke på att han varit med två tränare och i sådana fall varit tyst, så jag förväntar mig att det är ungefär samma Djurgården, säger Björklövens huvudtränare till Hockeynews och fortsätter:

– Jag såg inga större förändringar i matchen mot Tingsryd.

Senast Björklöven spelade match var för en vecka sedan då man nollades på bortaplan av det som då var tabelljumbon Västervik.

– Den matchen har vi lagt till handlingarna, gått igenom och gått vidare från nu. Vi vet vad det är vi möter imorgon, sen ska vi gå igenom lite mer imorgon så spelarna får koll på vissa saker som vi måste göra bättre mot Djurgården som vi lärt oss under resans gång. Så vi är förberedda, säger Stråhle.

Till morgondagens match ser Stråhle ut att ha alla sina spelare tillgängliga, efter att bland annat Joona Voutilainen och Maxime Fortier saknats senast, sånär som på nyförvärvet Brandon Manning som inte anlänt till Umeå än utan väntas göra det senare denna vecka.

Det som inför säsongen hade kallats toppmöte får denna gång ett annat epitet.

– Storlagsmöte går jag med på. Det blir en rolig match, det är ett lag vi har tampats med ifjol och som vi har revansch att utkräva på dem, så det ska bli kul. Det är väl ett lag som vill visa att det skulle kunna vara ett toppmöte, som vill vara ett topplag. Det är det jag förväntar mig, att det är ett hungtigt lag som kommer upp hit och vill vara i toppen, säger Björklöventränaren.