HockeyNews

Löven nollade Brynäs efter Benns utvisning

(29594) Alexander Wiklund
Bildbyrån

Publicerad: 27 oktober 2023

Ettan mot tvåan, då blev det precis så jämnt som många väntat sig.
Och det var Björklöven som gick segrande ur striden.
– Det är starkt av oss att åka ned hit och vinna, säger Alexander Wiklund i TV4 Hockey.

Det saknades inte chanser, för något av lagen, där det i omgångar blev mer öppet spel och böljande fram och tillbaka, men om inte respektive lags målvakt stod i vägen ven puckarna utanför målburarna i Monitor Erp arena. Men målen uteblev, trots att hemmalaget bland annat fick chansen i spel fem mot tre.

När gästerna från Umeå fick chansen med en man mer på isen med drygt sju minuter kvar av tredje perioden, efter att debutanten Jordie Benn fått sätta sig på botbänken för en crosschecking så kom målkontot att öppnas för Björklöven. Tränaren Viktor Stråhle tog en timeout och la upp en plan, som gav maximal utdelning.

Endast 17 sekunder in på utvisningen rakade Alexander Wiklund in pucken bakom Damien Clara i Brynäskassen efter att Nick Schilkey vaket spelat in den framför kassen från en sargretur.

– Jag tycker att vi krigar på jäkligt bra idag, och Joona gör ju en fantastisk match. Tillslut får vi vårt PP, lite slumpmässigt men vi är där och hugger. Vi behövde en chans, säger Wiklund i TV4 Hockey.

En intensiv kvitteringsjakt följde därefter från hemmalaget och med två minuter kvar uppstod fullkomlig kalabalik i målgården där Joona Voutilainen låg, men till slut kunde Björklövenkeepern lägga beslag på pucken för vad som var hans 37:e räddning i matchen. 

Brynäs tog därefter time out och valde i samma veva att ta ut målvakten för en extra utespelare i jakten på mål.

Det draget slutade med att Björklöven kunde punktera matchen med dryga minuten kvar när Joel Mustonen skickade in pucken i tom bur efter att han vunnit pucken i mittzon.

– Vi kämpar som fan. Det är klart Brynäs har många chanser, men vi har en jättebra målvkat och jag tycker vi håller dem hyggligt på utsidan stora delar, även om de har mycket puck. Någonstans så grundlägger ändå det segern för oss, säger Wiklund.