HockeyNews

Linköping värvar den förre NHL-backen – blir hans tredje SHL-klubb

(23802) Fantenberg LHC
Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2022

Linköping har gjort klart med den meriterade backen Oscar Fantenberg. Den 30-åriga backen kommer närmast från SKA St.Petersburg och har spelat utomlands under sex säsonger.


Under tisdagseftermiddagen gick Linköping HC ut med att man värvar Oscar Fantenberg från KHL. 

Fantenberg som är uppväxt i Ljungby flyttade som junior till HV71 där han tog en plats i A-laget och gjorde sina första matcher för Tre Kronor. Efter fem säsonger i Jönköping gick flyttlasset till Göteborg och konkurrenten Frölunda. Med Frölunda tog han både SM- och CHL-guld och fick chansen i KHL och Sochi på den ryska rivieran. Efter en stark säsong i KHL testade Fantenberg lyckan i NHL. 

Med tre säsonger i Nordamerika i sammanlagt Los Angeles Kings, Calgary Flames och sist Vancouver Canucks valde svensken att flytta tillbaka till Europa och KHL. I storlaget SKA St.Petersburg gjorde han två säsonger vilket gjorde att han fanns med i OS-laget i peking i vintras.

Nu väljer alltså Fantenberg att flytta tillbaka till svensk mark och skriver på kontrakt med Linköping som sträcker sig över säsongen 2025/2026.

– Jag kände att jag ville åka hem och skaffa familj, vi ska få tillskott i augusti, så det känns bra att ha skrivit på ett längre kontrakt. Jag har haft ett jättebra snack med ”Pajen” och Klas som jag känner sedan tidigare och fick en bra känsla. Jag ser fram emot att hjälpa Linköping framåt, säger Fantenberg till LHC:s hemsida.