HockeyNews

Leksands drag – lånar in rivalens lagkapten: "Väldigt tacksamma"

(21107) Daniel Ljunggren
Bildbyrån

Publicerad: 4 november 2021

Daniel Ljunggren är poängkung och lagkapten för Mora.
Nu lånas han ut till rivalen Leksand.
– Ifjol lånade vi ut Alexander Lundqvist till Mora, och nu när vi behövde vi lite hjälp är jag glad att Mora och Leksand kan hjälpas åt för att underlätta utvecklingen av spelare i vår region, säger Leksands IFs GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Leksand dras med skadebekymmer på forwardssidan och har sedan tidigare lånat ut Fredrik Forsberg till Almtuna i Hockeyallsvenskan.

När man då under torsdagskvällen ställs mot Djurgården väljer man att agera – på ett aningen kontroversiellt sätt.

Det då man väljer att låna in Daniel Ljunggren, till vardags spelgeni och lagkapten i rivalen Mora IK, över de två kommande matcherna.

Ljunggren har noterats för 13 poäng, alla assist, på 12 matcher i Mora denna säsong.

– Vi är väldigt tacksamma att Mora och Daniel vill komma och hjälpa oss nu när vi behöver stöttning i ett par matcher. Daniel är en av HockeyAllsvenskans bästa spelare och har så varit under en längre tid. Ifjol lånade vi ut Alexander Lundqvist till Mora, och nu när vi behövde vi lite hjälp är jag glad att Mora och Leksand kan hjälpas åt för att underlätta utvecklingen av spelare i vår region, säger Leksands IFs GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Man väljer även att kalla upp junioren Erik Hedlund inför kvällens match.

Från dalarivalen Moras sida uttalar sig huvudtränaren Johan Hedberg.

– Vi fick en fråga av Leksands IF ifall vi skulle kunna låna ut Daniel Ljunggren två matcher från och med ikväll. Vi ser det som en win-win-situation för alla inblandade parter. Leksand får en mycket skicklig spelare, Daniel får en möjlighet att spela på en ännu högre nivå och Mora IK får en spelare som kommer att växa ytterligare och komma tillbaka nästa vecka med ett ännu större självförtroende, säger Hedberg till Moras hemsida.