HockeyNews
PLUS

Klasen bestulen på assist – DIF-stjärnans teori

(31941) Linus Klasen
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 7 februari 2024

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Linus Klasen strålar. Kedjekamraten Marcus Krüger är tillbaka. Brynäs står på programmet.

Det enda som stör är stölderna i statistiken.

– Jag har blivit av med några ass(ist), som de har tagit bort, säger Klasen till Hockeynews.

Toppkedjan i Djurgården är återförenad. Marcus Krüger är efter sex veckors frånvaro på grund av skada redo att spela center mellan Linus Klasen och Wiktor Nilsson.

Klasen lyser upp när Krügers comeback kommer på tal.

– Jättebra! För Djurgården Hockey. Skönt. Väldigt skönt, säger Klasen.

Och så sätter puckartisten Klasen ord på vad som är så bra med att ha Marcus Krüger i Djurgården.

– Allting han gör, han gör ju sällan fel där ute. Det smittar av sig. Han är en bra person och en ruggigt skicklig hockeyspelare. Det är han som driver det här laget. Det är klart att det är viktigt att få tillbaka honom.

Djurgården har haft en lite skakig färd genom Hockeyallsvenskan de senaste veckorna. Så sent som i söndags trollade man fram en vändning och gick från 1–2 till 3–2 mot Tingsryd. De tre poängen gör att Djurgården har häng på serieledande Brynäs inför onsdagens toppmöte i Gävle.

– Vi hade väl en månad när vi tog elva raka (hemma). Man går igenom tuffare tider och man får försöka att inte ha för lång dipp bara. Vi håller väl på att kravla oss ur den. Vi har inte spelat så bra, eller vi spelar bra stundtals, men det är inte tillräckligt. Förhoppningvis är vi på rätt väg här.

Linus Klasen fyller 38 den 19 februari, men ser överlag mycket piggare ut i spelet jämfört med förra säsongen då ljumskarna spökade efter flytten hem från Schweiz.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Klasen har den här säsongen spelat 36 av 41 matcher och producerat 34 poäng (13 mål, 21 assist). En skaplig siffra som enligt Klasen egentligen är ännu bättre.

– Nae, jag har blivit av med några ass(ist) också, som de har tagit bort.

I efterhand, eller?

– Ja, precis. De tycker att det är nån störning eller så där. Men då ska var och varannat mål som man ser, som tar på folk, tas bort.

Varför blir det så för dig?

– Ingen aning. Kanske för att man gnäller för mycket på domarna?


Gör du det?

– Jag tycker att vi är här för att göra ett jobb. Det är klart att det är frustrerande och tufft när man inte få betalt för bra saker och blir fasthållen och så vidare.

LÄS MERKrügers comeback – här är DIF-kedjan mot Brynäs

Fakta säger att Djurgården har minst powerplay-tid i Hockeyallsvenskan på 142 minuter och 53 sekunder och har sjätte mest tid i boxplay (164:48).

– Samtidigt får vi lägga fokus på vårt, säger Klasen.

Kanske för att rädda några av de 21 assist han har kvar…

Djurgården är nu väl förberett för att möta Brynäs även om ett par pjäser är kvar på skadelistan. Men så är det även för Brynäs.

– Det är en viktig match för oss, så att vi kan ta in på dem. De lirade (i måndags) och vi har fått en extra dag. Förhoppningsvis kan det göra oss gott. Och som du sa tidigare så får vi tillbaka Krüger.

Hur stor betydelse har det att vinna serien?

– Som vi såg förra året, den där extramatchen hemma (som Modo hade) kan göra en jävla stor skillnad i slutet. Vi siktar på att komma så högt upp som möjligt, så klart.

Djurgården föll senast i Gävle med 7–4, men har vunnit sina två hemmamatcher mot Brynäs.

– Det har varit ganska jämna matcher tycker jag. Vi har väl varit ett strå vassare. Vi fuckade upp där uppe i första matchen där vi ledde med 4–2 efter två perioder och tappade helt. Det får vi ta lärdom av, säger Linus Klasen.

Fakta/Så här såg Djurgårdens kedjor ut på tisdagsträningen

Linus Klasen–Marcus Krüger–Wiktor Nilsson

Anton Gradin–Ludvig Rensfeldt–Daniel Brodin

David Blomgren–Linus Eriksson–Olle Liss

Fredrik Schlyter–Lucas Stockselius–John Dahlström

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!