HockeyNews
PLUS

Klart: Så ser de nya licenskraven ut i svensk ishockey

(19965) Anders Larsson-pengar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 11 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Det blir nya licenskrav för klubbarna i de svenska toppligorna, och Anders Larsson fortsätter som ordförande för Svenska ishockeyförbundet.
Det var två av de nyheter som årets förbundsmöte resulterade i.
– Vi i svensk ishockey har en utmanande tid framför oss där vi med samlad kraft ska ta oss ur pandemin på bästa möjliga vis, säger Larsson i ett pressmeddelande.

Under fredagen avslutades Svenska ishockeyförbundets förbundsmöte, som hölls digitalt på grund av covid-19.

Ett möte som resulterade i två beslut inför framtiden.

Dels valdes Anders Larsson om till ny ordförande för förbundet, samtidigt som det beslutades om att införa nya licenskrav för spel i SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. 

HockeyNews.se kunde i april berätta om det förslag ensamutredaren Michael Marchal presenterat, ett förslag som nu också klubbats igenom.

LÄS MER: Förslaget: Så blir nya kravet på eget kapital i de fyra toppligorna

Tidigare har licenskraven varit ett eget kapital på ett bestämt belopp  men det ändras nu till att klubbarna måste visa upp ett eget kapital på ett antal procent av omsättningen i klubben, en procentsats som ökar över tid.

– Vi i svensk ishockey har en utmanande tid framför oss där vi med samlad kraft ska ta oss ur pandemin på bästa möjliga vis. De kommande fyra åren innehåller dessutom U18-VM dam, U20-VM herr och VM för herrar på hemmaplan, något som kommer kunna bygga ishockeyns popularitet och fortsatta utveckling. Därför är det med stolthet och ödmjukhet jag tackar för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda svensk ishockey framåt ytterligare en period, säger Anders Larsson i ett pressmeddelande.

Så stor procent av omsättningen måste klubbarna visa upp i eget kaptial:
2022: 2%
2023: 5%
2024: 8%
2025 och framåt: 10%

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!