HockeyNews
PLUS

Ikonen lämnar ettan-laget: "Får inte spela den hockeyn jag är på bra"

(1092) Tranås
Krister Andersson/Bildbyrån

Publicerad: 19 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Först Jesper Alasaari. Nu kommer nästa dystra besked för Tranås AIF. Mångårige trotjänaren Eric Gustafsson lägger ner karriären med omedelbar verkan.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det är på sin hemsida som Hockeyettanlaget Tranås AIF meddelar nyheten om Eric Gustafsson. Den 29-årige forwarden lägger av med ishockey med omedelbar verkan.
– Jag fick beskedet av Eric efter matchen mot Tyringe i onsdags att han väljer att sluta med hockeyn med omedelbar verkan. De kom som en chock utan förvarning och det är så klart väldigt tråkigt, men vår vardag och livet går vidare trots detta tråkiga besked, säger sportchefen Stefan Fransson till klubbens hemsida.

Vad som föranleder Gustafssons beslut framgår inte i pressmeddelandet, men Franssons kommentar hintar om att det handlar om det som skett på isen.

– Det är en tuff konkurrens i a-laget och en stor press för spelarna att hantera. Ibland har individer olika syn på saker och i detta fall ledare som tycker olika.


När HockeyNews.se får tag på Eric Gustafsson så talar ut han ut om varför han bestämt sig för att sluta med sporten han älskar mest av allt.

– Jag känner att jag inte får spela den hockeyn jag är på bra. Jag är en kreativ spelare som vill ha pucken. Och när jag inte får utrymme för det så försvinner spelglädjen. Jag vill spela den rollen jag är är bäst på, säger Eric Gustafsson till HockeyNews.se.

Poängmässigt har det ändå gått hyfsat för Gustafsson, som den här säsongen står noterad för nio poäng (4+5) på tio matcher i Hockeyettan södra. Men nu är det alltså slutspelat för 29-åringen som har över tio raka säsonger i moderklubben.

– Jag har kört på ändå, men när det inte är roligt längre tycker jag inte att det är värt att lägga ner så många timmar som jag har gjort.

Har du haft möten med ledarteamet?

– Folk tycker olika och det är inte mer med det. Jag vill inte uttala mig mer om det utan det får andra kommentera, säger Gustafsson och fortsätter:

– Jag har pratat en del med mina lagkompisar och har bara gott att säga om dem. Det är en jättebra grupp. Jag kommer att se matcherna framöver, jag är en TAIF:are i själen.

Kan det bli aktuellt med någon ny klubb?
– Det skulle i så fall vara det lokala division 3-laget. Men skulle klubbar höra av sig så får man överväga det, men jag tror inte någon vill ha en gammal gubbe som mig. Sedan har jag familj, jobb och hus här. Jag är inte direkt beredd att flytta

Eric Gustafsson har gjort över tio säsonger och står noterad för över 350 matcher för Tranås på Hockeyettan-nivå.

Förutom Eric Gustafsson har backen Jesper Alaasari lämnat Tranås den här veckan efter att klubben inte lyckats ordna ett jobb åt värmlänningen.

Tranås ligger på en sjätte plats i tabellen och möter Hanhals på söndag.
FOTNOT:  HockeyNews.se har sökt Stefan Fransson och tränaren Karl Helmersson utan framgång.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)