HockeyNews
PLUS

HV:s glädjebesked – tre spelare tillbaka på torsdag

(30040) Kent Norberg, André Petersson och Henrik Borgström
Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2023

FacebookXWhatsApp
HV71 har plockat poäng i fem raka matcher och börjar närma sig fast mark i SHL-tabellen.
Och på torsdag är André Petersson, Mattias Tedenby och Henrik Borgström tillbaka i laget.
– Joonas Nättinen blir borta i ett tag men i övrigt så är alla andra tillbaka på torsdag, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg till Hockeynews.
Det blev ingen omedelbar uppryckning efter att huvudtränaren Tomas Montén fick sparken efter 8–0-förlusten mot HV71 hemma i Husqvarna Garden.

Men efter de två förlusterna som följde mot Malmö (igen) och Timrå så har HV71 börjat plocka poäng. Efter gårdagens 5–3-seger mot Leksand har de nu tagit poäng i fem raka matcher, sammanlagt elva av 15 möjliga.

– När vi spelar som bäst spelar vi riktigt, riktigt bra. Det finns stor kvalitet i truppen men de måste visa det varje dag och kriga som vi gjorde i går. Det kommer inte komma in några nya spelare, det här laget är tillräckligt bra för att ligga i mitten av tabellen, det vidhåller jag fortfarande, säger HV71:s sportchef Kent ”Nubben” Norberg och fortsätter:

– Det är klart att jag inte är nöjd med alla spelare, så är det väl, men just nu planerar vi inte att ta in något nyförvärv, det ska i så fall vara om vi hittar ett byte eller nånting, vi kommer inte köpa in någon mer spelare.

Däremot så får de tillbaka tre till torsdagens möte med Timrå.

André Petersson har börjat träna och när det gäller Mattias Tedenby och Henrik Borgström så börjar de bli kvitt sina sjukdomar.

– Joonas Nättinen blir borta i ett tag men i övrigt så är alla andra tillbaka på torsdag, säger Norberg som fortfarande tycker att det finns saker som måste förbättras trots att HV plockat poäng i fem raka matcher.

– Det är bara lite smågrejer vi ändrat i spelet, det har blivit mer tydligt med Johan (Lindbom), men det är inget revolutionerande. Vi måste bli mer aggressiva över hela banan och det jobbar de med hela tiden. Vi gör det stundtals väldigt bra men när vi blir små så blir vi jävligt små och då kommer misstagen, säger Norberg och fortsätter:

– Så stora förändringar är det inte, visst vi har tagit poäng i de fem senaste matcherna men vi har en hel del att jobba på. Framför allt när det gäller aggressivitet och tydlighet, att vi gör de saker vi kommit överens om, punkt slut. Går man på nånting så måste man göra det till 110 procent, inte 80.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS