HockeyNews
PLUS

Holtz petad från powerplay – och Djurgården vill ha in toppback

(17826) Alexander Holtz/Pontus Holmberg
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 6 februari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har petat den New Jersey-draftade stortalangen Alexander Holtz från lagets powerplay, som är sämst i SHL.

Och Stockholmsklubben letar efter en backförstärkning.

– En kort, lång, tjock eller smal spelar nog ingen roll. Bara han är bra, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Mot Växjö kom Djurgårdens sjunde raka förlust på hemmais. Det är ett bottenrekord för Djurgårdens del sedan elitserien startade 1975/1976.


Djurgården kvitterade både till 1–1 i den andra perioden då Dick Axelsson tryckte in pucken efter en lång och öppnande passning från backen Tom Nilsson.


I powerplay, där Djurgården har haft stora problem den här säsongen, med bara lite drygt 16-procentig effektivitet, kom 2–2 sedan Bobby Nardella skjutit pucken förbi Växjömålvakten Erik Källgren, som var skymd av nyförvärvet, den debuterande centern Ryan Stoa.


– Jag tycker Nardellas mål är bra. Det är det vi behöver jobba med offensivt, att skymma (målvakten) och ta returer och stoppa in näsan framför mål för att det ska bli fler målchanser offensivt. Men bra att killarna fick göra mål i powerplay. Det var ett tag sedan. Sedan är det surt att torska. Inget snack om saken, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


HV71 släppte ifrån sig Stoa efter elva matcher utan poäng och nu ska den välmeriterade amerikanen spela i Djurgården säsongen ut. Mot Växjö var han center i förstakedjan och spelade med Dick Axelsson och Rhett Rakhshani.


– Jag tyckte att han och Dick och Rhett var mestadels i anfallszonen och hade många byten som var bra i anfallszonen och var väl den kedjan som drev spelet åt oss i matchen. Jag ger Ryan att han gjorde en bra match, säger Ohlsson.


Robert Ohlsson, Djurgården, och Sam Hallam, Växjö, efter Djurgårdens sjunde raka förlust på Hovet. Foto: Mattias Ek.


Men med Ryan Stoa in i Djurgårdens powerplay fick JVM-stjärnan Alexander Holtz finna sig i att bli petad. Holtz har varit poänglös i sex raka matcher och det har inte blivit något SHL-mål från hans klubba sedan den 28 november då han blev tvåmålsskytt mot Frölunda.


Det har gått tolv SHL-matcher utan mål.


– Jag tror att Alexander har grubblat en tid och egentligen slitit med kanske självförtroendet sedan efter JVM. Jag tror att handlar det bara om att göra mål och få självförtroende den vägen, då tror jag att det blir lite fel. Kan man bidra med hårt jobb och vara stark på puck och få energi och spela lite mer tid i anfallszonen tror jag att mycket kommer att komma ihop med självklart målskyttet, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson.


Holtz fick spela lite drygt tio minuter mot Växjö. Normalt har han över 15 minuter i istid.


– Men binder man allt med målskyttet då blir jag lite orolig. Jag skulle önska att, lite som i slutet i sista perioden då han fick hoppa in igen, då började han släppa loss och åka skridskor på allvar. Då tror jag att hans pil pekar åt rätt håll också, om han börjar röra på fötterna, säger Robert Ohlsson.


Djurgården har plockat in Ryan Stoa som center i och med att man har haft toppcentrarna Jacob Josefson och Sebastian Strandberg skadade i veckor.


Nu vill man ha in en toppback också.


– Jag tycker att de som spelar idag gör det bra, så ska det in någon så ska det vara någon som är bra. Det spelar ingen roll om han är left, eller rajt eller lång eller kort. Om man behöver någon ska man addera någon som går in och är bra. Det tror jag är det viktigaste. Det är så jag tänker mig, säger Robert Ohlsson.


Backen Bobby Nardella gjorde sitt sjätte mål för Djurgården, som nu alltså har sju raka förluster på Hovet.


– Det har varit en jobbig svit här. Men vi måste hålla oss så positiva som möjligt tror jag. Vi jobbar verkligen hårt . Saker går inte vår väg just nu, säger Nardella till HockeyNews.se.


Bobby Nardella gjorde mål i powerplay för Djurgården mot Växjö. Foto: Bildbyrån.


Målet i powerplay var efterlängtat. Djurgården har bara gjort ett mål i powerplay de senaste sju matcherna.


– Ja, vi har inte gjort något på väldigt länge. Vi höll det enkelt och la puckar på mål, särskilt sent inne i matchen och turligt nog gick den in, säger Nardella.


Kan du peka på något som du tycker behöver förbättras i ert spel?


– Vid några tillfällen i andra perioden blir vi slarviga med pucken när vi ska ut ur zonen då backarna har pucken. Forwards tappar pucken och backar tappar pucken, vi måste vara mer noggranna och slå renare passningar.


LÄS MEREk: Hög tid för Djurgården att gå från ord till handling


Tappar ni koncentrationen?


– Det handlar om att vi som lag är på samma sida och behåller lugnet och inte får panik om vi hamnar i underläge med ett mål utan håller oss till matchplanen och spela enkelt.


Hittar ni som backar inte era forwards med pucken?


– Ibland behöver backarna slå passningen direkt. Ibland håller vi för länge i pucken och då försvinner passningsmöjligheten. Ibland behöver forwards jobba tillbaka och bli spelbara för backarna. Det är inte en positions fel utan det är vi alla tillsammans.


Med Ryan Stoa och Rhett Rakhshani i laget har Djurgården tre amerikaner. Nardella gläds åt att ha Stoa i Djurgården:


– Jag tror han kommer att hjälpa oss mycket. Han har en stor kropp och han är bra längs sargerna och i hörnen och framför mål. Du såg på (2–2-)målet. Han stod framför målvakten som inte kunde se någonting. Det var därför den gick in. Han kommer att hjälpa oss mycket framöver.


***


Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!