HockeyNews

Hjärnsläppet: "Ingen bra utvisning"

(2974) Johnny Gaudreau
Bildbyrån

Publicerad: 19 maj 2018

KÖPENHAMN. Johnny Gaudreau tappade humöret, slashade Hampus Lindholm, blev utvisad och fick se Patric Hörnqvist skjuta 3-0 för Tre Kronor mot USA. Där slocknade det amerikanske guldhoppet.
– Det var ingen bra utvisning. Han vet det, du vet det och jag vet det. Men jag skulle ta Johnny i mitt lag när som helst och jag har haft att göra med honom tidigare, säger USA:s förbundskapten Jeff Blashill.

6-0-förlusten sved rejält för USA, som hade fått in storstjärnor som Patrick Kane och Johnny Gaudreau i laget till VM i Danmark.
USA började bäst i semifinalen inför 12 490 åskådare. Royal Arena var utsåld igen och som vanligt var läktarna gula av svenska fansen.

Men det var USA som inledningsvis skapade mängder av chanser och Gaudreau hade en av de bättre. Calgaryforwarden fick surt nog se Anders Nilsson göra en jätteräddning på hans direktskott vid 0-0 i den första perioden.
I den andra perioden gjorde Tre Kronor sitt segerryck och gick från 2-0 till 4-0 på lite drygt tre minuter.

Gaudreaus hjärnsläpp

Efter 9.11 åkte Johnny Gaudreau ut två minuter för en eftersläng, en slashing mot Tre Kronor-backen Hampus Lindholm, som hade tryckt till Gaudreau mot sargen.

– Jag tyckte att det var en normal grej i hockey. Jag knuffade honom lite grann. Du vill inte ge de där spelarna något utrymme, säger Lindholm om sin tackling på Gaudreau.
– Han reagerade känslomässigt och slashade mig.

Reaktionen förvånade den svenska backbjässen från Anaheim.
– Jag spelar mot honom en hel del och vet att han kan bli känslosam. Men jag förväntade mig naturligtvis inte att han skulle bli det i en sådan här match.

Var det tillräckligt med två minuters utvisning?
– Jag vet inte. Vi fick powerplay och vi gjorde mål. Det spelar ingen roll nu. Vi vann matchen.

Efter Hörnqvists 3-0 tog det bara elva sekunder innan Mattias Janmark också hade gjort 4-0.
– Det var ingen bra utvisning. Han vet det, du vet det och jag vet det. Men jag skulle ta Johnny i mitt lag när som helst och jag har haft att göra med honom tidigare. Han skulle vilja ta tillbaka det där ögonblicket men det går inte att göra nu och jag skulle vilja ha honom i mitt lag i alla lägen, säger USA:s förbundskapten, Detroitcoachen Jeff Blashill efter den tunga 6-0-smällen.

Rikard Grönborg ger sin syn på den betydelsefulla amerikanska utvisningen med svenskt mål som följd.
– Det blev ju ingen skada, men olyckligt. Att han tar det beslutet…det brinner till litegrann. Jag kan inte honom men det är klart att han vill ha tillbaka den, säger Grönborg.

Klippet visas i samarbete med Viasat