HockeyNews
PLUS

Hedman låg bakom vändning – bröt dystra OT sviten

(30076) tampa
bildbyran.se

Publicerad: 21 november 2023

FacebookXWhatsApp

Lightning hade förlorat alla matcher som gått in i OT, fyra stycken och inte ett skott på mål under de fyra försöken heller, innan Brandon Hagel kunde bryta den usla sviten efter att Victor Hedman spelade fram 1.19 in i övertiden när Tampa vände och vann hemma med 5-4. 

Tampa dominerade matchen men Bruins var effektivare – framförallt tack vare David Pastrnak som kvitterade till 2-2 och adderade en assist på det, vilket skickar upp honom på 29 poäng och ensam ledning i skytteligan. 

Det svängde fram och tillbaka i en match som hade slutspelsvibbar – fysiskt spel, hög intensitet och allmänt grinigt. Tampa bombarderade Jeremy Swayman i Bruins kassen med 46 skott totalt.

Det såg ut som att Boston skulle åka hem med två pinnar efter att Charlie Coyle gjorde 4-3 med fyra minuter kvar – men kapten Steven Stamkos klev så fram med bara fem sekunder kvar och kvitterade matchen med ett direktskott efter en läcker backhand framspelning genom hela slottet av Nikita Kucherov. "Vigge" fick ingen assist på målet, men matchen hade varit över om han inte lyckats rädda kvar pucken på blålinjen ett par sekunder innan när Charlie Coy var centimetrar från att rensa ut pucken och stänga matchen.

Hedman klev återigen så in i handlingarna och frispelade Brandon Hagel som avgjorde matchen och bröt Tampas usla OT svit. Hedman har nu 20 poäng för säsongen och är med det uppe på en tredjeplats i backarnas poängliga. Tampa klättrar upp på en femteplats i den östra konferensen.

Jonas Johansson räddade 23/27 skott för Tampa Bay. 

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS