HockeyNews
PLUS

Han förlänger kontraktet med Örebro

(7284) Gustafsson/Steen
Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2019

FacebookXWhatsApp

En av SHL:s bästa fjärdekedjor blir intakt kommande säsong.
Enligt uppgift till HockeyNews.se är det nu klart att forwarden Glenn Gustafsson stannar i Örebro. Däremot söker sig målvakten Stefan Stéen bort.

SHL presenteras av ATG Sport

SHL-säsongen är på väg mot sitt slut och Örebro har efter en oerhört stark spurt chansen att nå SM-slutspel. På torsdagskvällen spelar Örebro mot Malmö på bortais och har slutspelsödet i sina egna händer.

En av de gladare överraskningarna i laget under en turbulent säsong är Örebros fjärdekedja med Glenn Gustafsson, Christopher Mastomäki och Jordan Boucher.

LÄS MER: Hockeylabbet: Bästa kedjorna i SHL

Enligt det senaste avsnittet av Hockeylabbet är den kedjan den femte bästa i SHL av kedjorna som har spelat minst 110 minuter tillsammans. Då har trion plus fem i plus/minus.
Mastomäki skrev i januari på ett nytt treårskontrakt med Örebro och Boucher har kontrakt över kommande säsong medan Glenn Gustafsson har ett utgående kontrakt.

Eller rättare sagt hade.

En källa uppger för HockeyNews.se att det är klart att 20-årige Gustafsson blir kvar i Örebro och kontraktet ska vara i hamn. Den skridskostarke före detta JVM-forwarden har gjort fyra mål och fyra assist på 50 matcher och är inne på sin tredje SHL-säsong hos närkingarna.

Glenn Gustafsson är klar för en fortsättning i Örebro! Foto: Bildbyrån.

Nu blir alltså en fortsättning även för honom.

Det blir det inte för målvakten Stefan Stéen, som värvades från Färjestad till den här säsongen. Enligt uppgift till HockeyNews.se siktar 26-årige Stéen på att hitta ett jobb som förstemålvakt i någon annan klubb.

Han har spelat i SHL för Skellefteå och var med och vann SM-guld med Växjö 2015.

Den här säsongen har han startat 27 SHL-matcher, flest av målvakterna i Örebro och han har en räddningsprocent på 89,4.

Örebro värvade nyligen Jhonas Enroth för att säkra SHL-kontraktet till kommande säsong. En manöver som blev lyckad. Men varken Enroth, Eero Kilpeläinen eller Stefan Stéen har kontrakt för nästa säsong och Stéen är på väg bort.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)