HockeyNews
PLUS

Guldhjälten nära KHL-klubb

(3068) rasmussen khl
Bildbyrån

Publicerad: 28 maj 2018

FacebookXWhatsApp

Dennis Rasmussen åkte hem till Växjö och vann SM-guld.

Nu är 27-åringen på väg till KHL.

HockeyNews.se kan avslöja att han redan nobbat flera bud i Ryssland och just nu förhandlar han med en storklubb i ligan.

SHL i samarbete med Nordic Bet

Dennis Rasmussen hade hunnit göra VM-debut innan han drog över till Nordamerika och spenderade fem år i Chicagos organisation och i slutskedet Anaheim innan han åkte hem till Växjö för att vara en tung pjäs i guldjakten – som slutade helt enligt planen.

I slutspelet gjorde han nio poäng (4+5) på 13 matcher när Växjö körde över Skellefteå i finalserien med 4–0.

Han spelade mest av alla forwards i snitt per match i slutspelet (17.33) med backtrion Eric Martinsson, Arvid Lundberg och Daniel Rahimi framför sig. Närmast bakom honom bland forwards låg Elias Pettersson (15.54).

Nu har Rasmussen under en längre tid vara attraktiv bland klubbar i Europa. Enligt uppgifter till HockeyNews.se är Rasmussen på väg att lämna Växjö för spel i Ryssland nästa säsong, det blir i så fall hans första sejour i KHL.

Enligt uppgifter så har han redan nobbat flera anbud och just nu förhandlar han med en storklubb i ligan.

Rasmussens agent Tommy Öström bekräftar att Dennis haft flera erbjudanden från KHL men hittills avvaktat läget. I övrigt har han inga kommentarer i dagsläget.

27-åringen från Surahammar vann VM-brons med Tre Kronor i Minsk 2014 och ett JVM-brons med Juniorkronorna i Kanada 2010.

Läs allt om KHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)