HockeyNews
PLUS

Frölunda ser Söderblom som förlorad till NHL – Sundströmaffären tar tid

(23889) Johan Sundström Elmer Söderblom
Bildbyrån

Publicerad: 1 juni 2022

FacebookXWhatsApp
NHL-klubben Detroit är på väg att skriva kontrakt med Elmer Söderblom. Därför ser Frölunda honom som förlorad för kommande säsong. 
Och ännu återstår jobb för att lösa ut Johan Sundström från kontraktet.

Snart 21-årige Elmer Söderblom fick sitt stora genombrott i Frölunda i SHL den senaste säsongen. Den 202 centimeter långe och 113 kilo tunge forwarden gjorde 21 mål och totalt 33 poäng på de 52 SHL-matcherna.

Söderblom var också på vippen att ta en plats i Tre Kronors VM-lag, men gallrades bort en bit in i turneringen då det kom förstärkningar på forwardssidan från NHL.

Inom kort väntas Detroit Red Wings berätta att NHL-klubben skrivit ett rookiekontrakt med Frölundatalangen. Allt tyder på att Söderblom flyttar över till USA kommande säsong.

– Ja, vi har inget kontrakt med honom. Det förutsätter jag. Där får ni nog fråga (Patrik) Aronsson (hans agent) vad som gäller där, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

LÄS MERValdes i första rundan – nu har Leksandstalangen skrivit NHL-kontrakt

Elmer Söderblom har redan visat upp sig på liten rink i samband med JVM och tydligt demonstrerat att han hanterar den mindre isen på att utmärkt sätt. Även om han inte tar en plats i NHL med Detroit är det inte mycket som tyder på att Elmer Söderblom kommer att återvända till Frölunda kommande säsong. Eller som Sjöström konstaterar:

– Vi har inget kontrakt med honom.

Frölunda har däremot fortfarande kontrakt med allsidige forwarden Johan Sundström. Men efter ännu en motig säsong i SHL för centern, det blev sex mål och nio assist på 49 matcher, har Sundström uppmanats att söka sig vidare. Den 29-årige göteborgaren har vunnit ett SM-guld och tre CHL-titlar med Frölunda.

– Han är inte här och kör och vi har meddelat honom att han inte är en del av vår plan för nästa säsong, men mer än så är inget löst i detta nu, säger Fredrik Sjöström utan att gå in på detaljer.

Johan Sundström, 29, har ett år kvar på sitt fyraårskontrakt, men Frölunda jobbar för att avsluta det. Foto: Bildbyrån.

Frölunda ska ha in en forward för den tjeckiske VM-forwarden Michael Spacek sedan är truppen full och då ska Göteborgsklubben kunna ha SM-guld som mål på nytt.

– Det är det alltid. Vi vill vara med och kämpa och vara där uppe. Som alla år är SHL tokjämnt och det är många lag som är bra rustade. Det kommer säkert att bli otroligt tuff, men som sagt vi vill också vara med där uppe och tampas om det, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)