HockeyNews

Frölunda har ringat in drömnamn i jakten på en forward

(24831) Malte Strömwall
Bildbyrån

Publicerad: 8 augusti 2023

Frölunda hoppas få in både en center och en forward för toppkedjorna.
Göteborgsklubben är enligt uppgift till HockeyNews.se intresserad av högerskytten Malte Strömwall.

Frölunda har inte nått SM-final sedan man vann sitt senaste SM-guld 2019. I våras tog sig Göteborgslaget till semifinal.

Inför kommande säsong föryngras Frölunda och spelare som Patrik Carlsson, Loui Eriksson, Ryan Lasch, Joel Lundqvist och Jan Mursak finns inte med i truppen. Både Carlsson och Lasch har fått gå vidare och har hamnat i Pelicans i den finska ligan, trots att de hade ett år kvar på sina kontrakt med Frölunda.

Sportchefen Fredrik Sjöström har något bra på gång in.

– Vi har en hel del tentakler ute just nu. Vi hoppas väl och tror att det ska kunna leda till nåt inom kort, säger Sjöström till HockeyNews.se.

Han utvecklar tankarna i spelarjakten.

– Vi har sagt sedan tidigare att vi fortsatt tittar på en center ytterligare. Sedan kan vi vara villiga att starta med det vi har idag. Det hänger helt på vad vi i så fall kan få tag på. Men absolut en ytterforward vill vi ha in.

LÄS MERFrölunda om de tuffa besluten att dumpa veteranerna: "Skiljer sig åt"

Sjöström tillägger:

– Det kan vara så att vi tar in en. Vi har möjlighet att kunna ta in två. Det handlar mer om vad vi kan få tag på.

Enligt uppgift till HockeyNews.se är landslagsmeriterade Malte Strömwall en spelare som Frölunda har ringat in. 28-årige Strömwall spelade för AHL-laget Chicago Wolves förra säsongen där han gjorde 51 poäng (18 mål, 33 assist) på 68 matcher. Med det var han poängkung.

– Det är en intressant spelare. Det är väl ungefär så jag kan säga, säger Fredrik Sjöström.

Sedan tidigare har Linköping och flera KHL-klubbar uttryckt intresse för Malte Strömwall. Frölundas sportchef vill inte utveckla sitt svar.

– Nej, det blir bara en massa spekulation.

LÄS MERStrömwall är en drömvärvning för LHC: "Självklart har vi en kontakt"

På centersidan har Frölunda Gustav Rydahl, David Edstrom, Erik Borg och Nicklas Lasu.

– Sedan kan även en sådan som (Linus) Nässén gå center också. Vi känner att vi har där och som sagt, ambitionen har vi hela tiden varit tydliga med att få in ytterligare en. Men vi kommer bara att ta in nåt om vi känner att det är nåt som vi vill ha och som gör oss bättre. Annars kan vi avvakta, säger Sjöström.

Och det är toppspelare ni söker?

– Ja, lite åt det hållet skulle jag vilja säga.

Frölunda har för närvarande den norske landslagsforwarden Mats Rosseli Olsen på skadelistan på grund av symptom efter en hjärnskakning i våras.

– Det är bara Rosseli som vi inte räknar med just nu. Det kanske är nån spelare som har nån liten skavank. Men inga andra som är några större bekymmer.

Frölunda ska spela en försäsongsturnering i Strömstad mot Färjestad och Leksand och det kan bli så att någon spelare står över.

– Det är fortfarande oklart. Vi har våra första matcher till helgen och det är klart, är det någon som har en skavank så kommer vi inte att chansa i träningsmatcher. Vi får se när vi kommer lite längre fram i veckan, säger Fredrik Sjöström.