HockeyNews
PLUS

Forwarden skadade sig – nu kallar Tre Kronor in ersättare

(28132) Dennis Rasmussen
Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Rasmus Sandin och André Petersson utgick skadade i matchen mot USA.
Nu ämnar Tre Kronor ersätta den sistnämnde.
Det med Dennis Rasmussen.

Förlustmatchen mot USA för Tre Kronor blev kostsam på flera sätt. Ett par minuter in i matchen tvingades Rasmus Sandin utgå skadad efter att ha fått en bentackling från Michael Eyssimont. I den andra perioden tappade HV71-forwarden André Petersson balansen när han skulle ta emot en passning. Sedan fick han ta sig ut till spelarbåset.

HV-forwarden gjorde sedan ett försök till att spela men när han kolliderade med en motståndare tog matchen slut för även hans del.

I VM får lagen chans att ersätta spelare som skadats så pass allvarligt att ytterligare spel i turneringen inte är aktuellt. Och nu ska Tre Kronor ha valt att kalla in en ersättare för Petersson, detta i form av Dennis Rasmussen. Den 32-årige Davos-centern var en av de sista spelarna som gallrades bort inför mästerskapet men har hållit igång på hemmaplan under tiden.

Under onsdagsmorgonen skulle han tillsammans med ett par andra spelare tränat på is, men istället för ett träningspass fick Rasmussen enligt uppgifter till HockeyNews.se sätta sig på ett tidigt flyg till Riga för att ansluta till Tre Kronor.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!