HockeyNews

Filip Forsberg sänkte Buffalo – Don Granato hänger löst

(30406) peterdalle
bildbyran.se

Publicerad: 4 december 2023

CALGARY. Buffalos kräftgång fortsätter, ett av lagen skulle åka på tredje raka torsken och det blev Buffalo – som har det förvånansvärt svårt att vinna hemma i KeyBank Center. Filip Forsberg skickade in 1-0 och sin 13:e fullträff för året.

Båda lagen hade två raka förluster inför kvällens möte, där Filip Forsberg inledde målskyttet halvvägs in i första perioden med en halvträff till skott direkt efter tekning, hans 13:e mål för året. 

Vid ställningen 2-0 för Predators fick Sabres chansen att ta sig in i matchen igen efter att Victor Olofsson blivit nedriven och fick en straff med sig. Den annars storspelande Saros var helt chanslös och "Goalofssons" Abba musik dånade ut över KeyBank Center och publiken vaknade till liv.

Men Buffalo kom aldrig närmare än så och krisen börjar växa sig djupare. 

Inför säsongen var det höga förhoppningar om att slutspelstorkan från 2011 äntligen skulle ta slut. 

Men den fina offensiven från i fjol, när man gjorde näst flest mål av alla lag har kommit av sig helt. Man ligger nu på en mindre smickrande 27:e plats i antal gjorda mål och sladdar efter på en 14:e plats i den västra konferensen. 

Buffalos offensiva stjärna Tage Thompson har missat de nio senaste matcherna och det hjälper såklart inte – det oroväckande är att det såg inte bättre ut när han var med i truppen. 

Don Granato's jobb som head coach har börjat ifrågasättas – särskilt när en viss Jay Woodcroft som fick sparken av Edmonton Oilers nyligen finns tillgänglig.