HockeyNews

Fick lämna NHL-klubben – nu är han ett drömnamn inför JVM: "Blev förvånad"

(21156) Tomas Montén
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 8 november 2021

ÄNGELHOLM. Tomas Montén och Juniorkronorna samlas för sista gången inför JVM i Kanada och den här gången på hemmaplan i Ängelholm.

Förbundskaptenen hade inte räknat med att San Jose skulle skicka hem William Eklund.

– Jag förstod på William att han kanske inte var så nöjd. Han har gjort det fantastiskt bra och man blev framför allt ganska förvånad, säger Montén till HockeyNews.se.

Juniorkronorna möter Tjeckien, Finland och Ryssland i slutet av veckan i Ängelholm och under måndagskvällen genomförde laget sitt första ispass i Catena Arena.

– Det är bra att få vara här och vara igång. Förra säsongen hade vi ett antal såna här som inte blev av men nu är det tredje samlingen för säsongen och sista så den är jätteviktig, säger Tomas Montén till HockeyNews.se.

LÄS MER: Eklund efter beslutet: "Det är en besvikelse"

I början av december ska JVM-truppen presenteras och i helgen så kom beskedet att William Eklund får fortsätta säsongen i Djurgården – vilket gör honom till ett drömnamn i JVM för Tomas Montén och Juniorkronorna.

– Det är långt fram dit och vi får se vad som händer. Men för Williams del om han är hel och frisk och får chansen att spela JVM, han och några till med mig fick inte åka i fjol. Han har inte spelat något JVM så den moroten kanske ändå kan få honom att släppa besvikelsen med San Jose framöver, säger Montén.

Simon Edvinsson klev av träningen tidigare. Foto: Henrik Sjöberg

På dagens träning klev Frölundabacken Simon Edvinsson av tidigare än övriga laget men det var planerat på förhand.

– Han har varit krasslig hela förra veckan, senast han var på is var när han spelade match förra lördagen så vi valde att köra ett kortare pass på honom.

Se hela intervjun med Tomas Montén