HockeyNews
PLUS

Färjestad snuvas på NHL-värvningen – samarbetet med Johansson bryts

(27932) Jonas Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Snopet för Färjestad. Som det har ryktats om ett tag kommer målvakten Jonas Johansson att bli kvar i Nordamerika och fortsätter karriären där.

Färjestad får fortsätta att leta efter en ersättare till målvakten Matt Tomkins. NHL-meriterade Jonas Johansson kommer inte att flytta till Karlstad för spel i FBK.

– Vi har valt att inte aktivera avtalet med Jonas, utan har i samförstånd valt att avbryta samarbetet, säger Färjestads sportdirektör Rickard Wallin till klubbens hemsida.

Brynäsfostrade Jonas Johansson var på väg hem till Sverige och skulle spela i Färjestad kommande säsong. Men det har tagit en vändning.

– Med tanke på att han förmodligen fortsätter sin NHL-karriär vill vi inte chansa, utan väljer att avsluta och gå vidare och inte vänta in deadline för NHL-övergångar. Vi har fått starka indikationer att så blir fallet, och det här var ett scenario vi naturligtvis inte räknat med.  Det är så klart tråkigt när det inte blir som man hart tänkt sig, men nu skiftar vi fokus till att hitta en kollega till Carl Lindbom, säger Rickard Wallin.

LÄS MEREfter NHL-kontraktet – nu är talangen presenterad av FBK

I förra veckan blev det klart att Carl Lindbom, efter att ha skrivit på ett rookiekontrakt med NHL-klubben Vegas, kommer att lånas ut till Färjestad kommande säsong. Det blir den tidigare Djurgårdsmålvaktens första säsong i SHL.

Frågan är vem han ska kampera ihop med i Färjestad. Jonas Johansson har sedan 2017 spelat i AHL och NHL för Buffalo, Florida och Colorado.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!