HockeyNews
PLUS

Experten: De tar klivet upp i SHL den här säsongen

(28957) Fredrik Söderström
Bildbyrån

Publicerad: 18 september 2023

FacebookXWhatsApp

Fredrik Söderström tror på sju matcher i Hockeyallsvenskans finalserie.
Brynäs storsatsar för att snabbt ta sig tillbaka och nykomlingarnas anser att det ibland riktas för stort fokus mot Gävle.
– Jag förstår att Brynäs tänker så för det är ganska jobbigt när man blir synade, säger TV4-experten till HockeyNews.

På fredag drar Hockeyallsvenskan igång och TV4 satsar på en superfredag i rutan med stort fokus på Brynäs–AIK (18.00) och sedan Djurgården–Björklöven (20.30).

Experten Fredrik Söderström öppnar för en oviss start på säsongen.

– Jag har en tanke om det är åtta lag som känns som de givna topplagen men skillnaden mellan de lagen har krympt så jag tror vi kommer få en del oväntade resultat innan det sätter sig, säger han till HockeyNews.

Det riktas stort fokus mot Brynäs den här säsongen – lite för stort enligt en del av klubbens representanter.

– Jag förstår att Brynäs tänker så och det kanske är jobbigt när man blir synade. Jag tycker Brynäs förtjänar att pratas om för man har ett väldigt bra lag på papperet. Men jag tror Djurgården med erfarenheten från förra säsongen kommer vara med och tävla med Brynäs duktigt ihop med några lag till, säger Söderström.

Vilka går upp till slut?
– För det första så tror jag att förstaplatsen kommer bli oerhört viktig. Det såg vi på HV71 som fick ett lindrigare slutspel. Vi såg det för Modo också. Jag tänker mig att Brynäs till slut måste ta den där förstaplatsen, den pressen är jag beredd att lägga på dem. Och att det därmed slutar med att Brynäs–Djurgården spelar en magnifik sjumatchersserie som avgörs i Gävle där Brynäs tar steget tillbaka.

Hur slutar det i botten av tabellen?
– Det finns risk för att det blir lite småländska lag som kommer få det kämpigt, som gör det anmärkningsvärt bra sett till förutsättningarna. Västervik kommer få slita ont, Kalmar som nykomlingar kommer vara där nere och i slutändan så tror jag att det kommer straffa Kalmar för att man sent kliv in i det med tuffa omständigheter. Pigg och fräsch nykomling men jag tror de kommer få de jobbigast. 

Är du på plats på fredag?
– Jag är på plats i studion. Vi sänder superfredag med två matcher efter varann och jag är vansinnigt taggad på det här.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS