HockeyNews
PLUS

Efter succén – är AIK:s succémålvakt på väg bort?

(30654) Tobias Normann
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 1 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. AIK kan senast i februari bryta kontraktet med målvakten Tobias Normann. Men det har klubben inga planer på efter norrmannens allsvenska succé.
Frågan är istället – Får AIK behålla honom?

Hockeynews har berättat att AIK-forwarden William Ignberg Nilsson har flera SHL-bud att välja mellan inför kommande säsong och ser ut att vara förlorad för Stockholmsklubben.

Såvida inte AIK går upp i SHL, då kan Ignberg Nilsson välja att bli kvar i AIK.

– Jag vet om vilka som har haft intresse under säsongen och det ringer klubbar lite då och då och frågar om spelare och så vidare. Det är så det fungerar så det är inte nåt jag lägger energi vid, det kan jag inte säga, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews utan att kommentera AIK-spelares namn.

LÄS MERAvslöjar: Efter succén i derbyt – lämnar för spel i SHL

Även på målvaktssidan har AIK fått en fullträff i nya målvaktsparet Antoine Bibeau, 29, och Tobias Normann, 22.

AIK och målvakterna skrev på var sitt tvåårskontrakt, men med möjlighet att säga upp kontraktet efter första säsongen. Enligt uppgift till Hockeynews har Normann och AIK till februari på sig att bryta avtalet och för Bibeau, som för närvarande är skadad, är det efter säsongen som gäller.

Niklas Persson:

– Båda målvakterna har ett plus ett. Hans (Normanns) option kommer väl snart. Från vår sida är vi jättenöjda med Tobias så klart. Sedan förstår jag att en målvakt som spelar så bra som han gör, i den åldern, drar till sig intresse från andra ställen, absolut. Men vi är jättenöjda och tycker att det är jätteroligt att jobba med honom.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Niklas Persson understryker:

– Vi hoppas att han är kvar nästa säsong.

Tobias Normann kan alltså också säga upp sitt avtal med AIK inom kort inför kommande säsong.

– Om han ska bryta sitt avtal så är det snart, men det tror jag inte att han gör. Det får du fråga honom om för jag ska inte svara för honom, säger Persson.

– SHL behöver man inte bryta kontraktet för att gå till, så det tror jag inte att han kommer att göra, men man vet aldrig. Det får han svara för.

Tobias Normann har Hockeyallsvenskans bästa räddningsprocent (92,90) och Antoine Bibeau den näst högsta (92,30).

LÄS MERAIK:s succéman: "På rätt spår tillsammans med laget"

Normann har under säsongen varit utlånad till SHL-klubben Färjestad i tre matcher med lyckat resultat. Normann tillbringade tre år som junior i FBK och han återvände till Karlstad, dels för att få speltid då Bibeau hade spelat mycket, dels för att hjälpa Färjestad som hade skadebekymmer.

Enligt uppgift är han en av målvakterna som Färjestad är intresserade av till nästa säsong då Carl Lindbom väntas ta steget vidare till NHL-klubben Vegas.

– Han har spelat väldigt bra och tagit kliv hela tiden. Väldigt ambitiös både som spelare och människa. Noggrann i allt han gör. Han förstår sin resa vilket är jäkligt roligt att prata med en sån kille och jobba med en sån kille. Det här året har vi haft en långsiktig plan och även om han håller nollan i ena matchen eller släpper fem så är det den långsiktiga planen vi håller oss till och det förstår Tobias, säger Niklas Persson.

LÄS MERBekräftat – AIK-lånet spelar igen för Färjestad

AIK har fått bra utveckling på Normann.

– Det är klart att det är en ung kille, han är tidigt i sin karriär, och ibland svävar man iväg lite och ibland gräver man ner sig lite, men Tobias är snabbt på banan igen och det är roligt att jobba med såna spelare, säger AIK:s sportchef Niklas Persson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)