HockeyNews
PLUS

Dyra läxan – föräldrarna satte stopp för ex-Örebrospelarens KHL-planer

(23939) Daniel Audette/Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 5 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Den före detta Örebrospelaren Daniel Audette valde miljonerna i Ryssland och skrev på för KHL-klubben Vitjaz Podolsk.
Men då klev hans föräldrar in i handlingen…

Det var i början av juni som den kanadensiske forwarden Daniel Audette skrev på ett nytt kontrakt med den ryska KHL-klubben Vitjaz Podolsk. Det var ifrån den klubben han kom till Örebro i februari. På elva SHL-matcher gjorde Audette två mål och fyra assist och imponerade inte tillräckligt för att få ett nytt bra kontrakt.

Istället lockades han tillbaka till Ryssland med ett avtal på 33 miljoner rubel, enligt Sport-Express. Men ett kontrakt på motsvarande 5,3 miljoner kronor är ingenting i jämförelse med Rysslands pågående invasion av Ukraina menade 26-årige Daniel Audettes föräldrar. Och fick sin son att bryta kontraktet med Vitjaz Podolsk.

LÄS MERSå mycket får den förre Örebroforwarden för att flytta till KHL-klubben

– Han är en ung kille och jag tror att han är lite beroende av sina föräldrars åsikter precis som andra unga spelare, både från Europa och Nordamerika, säger Vitjaz Podolsks general manager Igor Varitskij, enligt Championat.com.

Det blev en väldigt dyr läxa för Daniel Audette.

– Familjerådet beslutade att Daniel inte skulle åka till Ryssland, att kontraktet skulle sägas upp och i enlighet med KHL:s regler skulle de betala en straffavgift på två tredjedelar av beloppet, eftersom detta är ett ensidigt beslut fattat på initiativ av hockeyspelaren, säger Varitskij.

Två tredjedelar av 5,3 miljoner kronor är motsvarande 3,5 miljoner kronor och det var vad Audette ska ha tvingats betala för det brutna KHL-kontraktet.

Lyckligtvis för Daniel Audette har han ett nytt jobb och nya pengar på väg in på kontot. Under torsdagen skrev han på ett tvåårskontrakt med den schweiziska klubben Lausanne där han blir lagkamrat med bland andra Robin Kovács, Michael Raffl och en annan före detta Örebrospelare, Miikka Salomäki.

– Jag är väldigt glad över att komma till Lausanne Hockey Club. Jag har bara hört bra saker om staden och supportrarna. Jag ser fram emot att börja säsongen på bästa möjliga sätt med er, säger Audette till Lausannes hemsida.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!