HockeyNews
PLUS

Så mycket får den förre Örebroforwarden för att flytta till KHL-klubben

(23939) Daniel Audette/Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Daniel Audette gjorde ingen större succé i Örebro under våren.
Han är en av få icke-ryssar som har skrivit på för en rysk KHL-klubb under silly season. Och den kanadensiske forwarden får bra betalt, enligt Sport-Express.

Efter en poängstark KHL-säsong i Vitjaz Podolsk flyttade forwarden Daniel Audette till Örebro i februari då Vitjaz säsong var över. På elva SHL-matcher blev det två mål och fyra assist för den 26-årige kanadensaren och i SM-slutspelet gjorde han tre assist på sju matcher. Det räckte inte till för att få förlängt kontrakt i Örebro och under försäsongen har han istället gjort klart med en återkomst till Vitjaz Podolsk, trots Rysslands pågående krig mot Ukraina.

LÄS MERGabriel Landeskog: "Det är bara gasen i botten och ingen som ger upp"

Enligt ryska Sport-Express kommer Audette att tjäna 33 miljoner rubler kommande säsong, vilket motsvarar 5,3 miljoner kronor, eller 440 000 kronor i månaden före skatt.

Daniel Audette är inte ensam importspelare om att ha skrivit på för ryska klubbar fastän Ryssland har invaderat Ukraina. Den kanadensiske målvakten Eddie Pasquale har lämnat Lokomotiv Jaroslavl för spel i Metallurg Magnitogorsk.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)