HockeyNews
PLUS

Dörren till Frölunda är stängd – Lundqvist om spekulationerna

(15544) Joel Lundqvist/Henrik Lundqvist
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 27 september 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Frölunda och målvakten Niklas Rubin har hållit nollan i båda matcherna i SHL-starten.

Så någon målvaktsförstärkning i form av New York Rangers-stjärnan Henrik Lundqvist kanske inte behövs – och det kommer det heller inte att bli.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Joel Lundqvist har varit med och vunnit fyra SM-guld med sitt Frölunda. Både 2003 och 2005 vann han tillsammans med tvillingbrodern Henrik Lundqvist.


Men någon mer guldjakt för bröderna Lundqvist i Frölunda blir det inte. De senaste månaderna har det spekulerats i om Henrik Lundqvist, som har ett år kvar på sitt kontrakt med New York Rangers, kommer att bli utköpt från NHL-klubben som han har representerat sedan 2005.


Om det händer skulle en återkomst till Frölunda kunna bli aktuell för Henrik Lundqvist. Men så blir det inte, enligt Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.


– Nej. Den dörren är stängd. Det kan jag säga. Det blir det inte, säger Joel Lundqvist till HockeyNews.se efter Frölundas 2-0-vinst över Djurgården på Hovet.


– Det är mycket som spelar in i ett sånt beslut. Men jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationer och annat. Det blir det inte, säger Joel Lundqvist.


Henrik Lundqvist har ett år kvar på sitt kontrakt med New York Rangers. Dörren till Frölunda förbli stängd. Foto: Bildbyrån.


Frölunda har inlett SHL-säsongen på bästa möjliga sätt genom att först besegra HV71 hemma i Scandinavium med odiskutabla 3–0 för att sedan vinna över Djurgården på Hovet i Stockholm med 2–0.


Joel Lundqvist var den som satte punkt genom att skicka in det andra målet i tom kasse sedan Djurgården tagit ut storspelande Mantas Armalis.


– De räknas de med. Det är alltid så att det är skönt att spräcka den där nollan, så tidigt det bara går. För byggs det upp, och det blir lite hjärnspöken på det där om det går för länge... så det är skönt att det är borta, även fast att det var öppet mål bara, säger Lundqvist som gjorde 17 mål i SHL förra säsongen.


Då med playmakern Ryan Lasch som flitig framspelare. Nu har Lundqvist Max Friberg och 19-årige Karl Henriksson som kedjekamrater.


– Jag tyckte att vi skapade betydligt mer och borde ha avgjort matchen tidigare. Det var egentligen det negativa. Samtidigt, de är giftiga, så det är inte det, men jag tycker att vi hade mycket mer kvalitativa chanser där vi borde ha utnyttjat det. Han (Armalis) var väldigt bra i mål, det måste man ge honom också. Han höll kvar dem i matchen tycker jag, säger Joel Lundqvist.


Målet var hans 170:e mål i SHL för Frölunda på 775 matcher. Han har nu gjort mål för Frölunda under 17 säsonger i SHL.


LÄS MERMålvakterna bäst på Hovet – vilka ska göra Djurgårdens mål?


Och bakåt har Frölunda ett stabilt målvaktspar i Niklas Rubin och Johan Mattsson, där alltså Rubin har hållit nollan i två raka matcher i början på säsongen. 


En kanonstart.


– Det är svårt att klaga på den. Två nollor. Men jag tror han känner tryggheten att vi jobbar verkligen hårt framför honom. Plockar klubbor är rejäla i retur och annat så jag tror att han blir tryggare i sitt spel också. Det ser man verkligen. Bra start, säger Joel Lundqvist.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!