HockeyNews

Djurgårdskaptenen har fått anbud från både KHL och Schweiz

(13877) Jacob Josefson/Djurgården
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 8 maj 2020

Jacob Josefson har en klausul fram till den 15 maj för spel utomlands kommande säsong.

Och Djurgårdens lagkapten har fått anbud från både KHL och Schweiz.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården har den här veckan haft ett första gemensamt träningsläger. På grund av coronapandemin hölls det stängt för media.


Stockholmsklubben har valt att avvakta med att fylla de sista luckorna i spelartruppen eftersom den ekonomiska osäkerheten i coronakrisens spår kan påverka budgeten negativt. Det gör att spelare som Dick Axelsson och Patrik Berglund står utan kontrakt för närvarande.


Djurgården kunde den 1 maj dra en första suck av lättnad då backklippan Marcus Högström hade bestämt sig för att inte utnyttja sin klausul i kontraktet och spela utomlands kommande säsong.


Lagkaptenen Jacob Josefson har fram till den 15 maj på sig att skriva på för en välbetalande toppklubb i exempelvis KHL eller Schweiz.


Det finns med andra ord tid kvar att slå till om det dyker upp något bra. Men i nuläget lutar det åt att Josefson blir kvar i Djurgården.


– Som det ser ut nu så blir det så, absolut. I och med läget i världen skulle det nog krävas ett ofantligt bra erbjudande för att jag skulle lämna just nu. Det känns inte som att det kommer att komma under de här omständigheterna, säger Jacob Josefson till HockeyNews.se.


Jacob Josefson gjorde den senaste säsongen 16 poäng (5 mål, 11 assist) på 30 matcher för Djurgården. Foto: Bildbyrån.


– Det känns skönt att man vet vad man har. Djurgården är hemma.


HockeyNews.se kan berätta att Jacob Josefson, som har åtta säsonger i NHL bakom sig, har haft flera erbjudanden att ta ställning till.


– Ja, det har jag haft lite grann. Men i och med att det här hände så känns tajmingen inte riktigt rätt heller. Vi ska också få barn. Om situationen inte hade varit som den var så kanske man hade tänkt annorlunda, men nu känns det bra.


Det rör sig om klubbar i KHL och Schweiz.


– Det är lite båda. Men det känns bra det här, säger Josefson, som hade en skadefylld säsong där han bara spelade 30 av 52 SHL-matcher.


Djurgården har redan blivit av med toppbacken och poängkungen Linus Hultström till KHL där han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Vitjaz Podolsk.


LÄS MERKlart: Djurgården tar farväl av sex spelare – andra kan förlänga


För Djurgårdsspelarna väntar ett nästa träningsläger på Lidingö i slutet av maj och ännu en gemensam pärs före midsommar. I övrigt är det träning på egen hand som gäller.


Vad är det värsta med försäsongen?


– Värsta? Det är att den är så lång, hehe. Den blev lite extra lång i år med tanke på att vi slutade så tidigt. Men som det här lägret var vi i Hammarbybacken och vi körde tio vändor där upp och ner utan stopp. Det tyckte jag var ganska jobbigt… säger Jacob Josefson och skrattar till.


Den branta skidbacken i Stockholm är ökänd framför allt sommartid då många idrottslag använder den för löpträning.


Både uppför och nedför.


– Det blev ganska exakt en mil totalt. Det var påfrestande. För vi hade kört ett ganska hårt pass på morgonen också. Det är de här lägren som är påfrestande. Mest för pannbenet, tror jag.


Jacob Josefson har som vanligt inga som helst problem med att fixa fystesterna


– Jag brukar hålla det jag ska göra. Som sagt, det är långt kvar till nästa match. Man vet inte ens när den blir, men man har en hel sommar på sig att förbereda sig ännu bättre. När väl matcherna börjar kommer det att vara bra.


Djurgårdsjunioren Oscar Bjerselius, som precis har blivit uppflyttad till A-laget, var den som var snabbast i Hammarbybacken.


– Ja, de var ett bra gäng där med ”Hank” (Henrik Eriksson), (Niclas) Bergfors, Bjerselius och några till där. Jag tror han tog gubbarna på spurten, säger Jacob Josefson.


Har du någon del av försäsongsträningen där du är allra bäst?


– Jag är allround skulle jag säga. Jag är hyfsat stark och är väl inte bäst på nånting, men inte sämst på nånting heller. Jag ligger i mitten.


Djurgården saknar tills vidare ett par forwards och en back i sin spelartrupp, men Josefson gillar så här långt det han ser av sitt lag.


– Jag tycker att den är spännande än så länge. Jag är inte så insatt i sportchefsjobbet just nu… Den trupp vi har nu har mycket yngre spelare som är med och de tar för sig på fysen och ger järnet och visar att de vill vara med och fajtas. Det tror jag kan bli en bra mix med de äldre vi har. De pushar på oss lite extra och vi får visa saker med vår rutin. Kan man få ihop det kan det vara en intressant mix, säger Jacob Josefson.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.