HockeyNews

"Challe": sakerna vi tränare har bommat

(28646) Charles Challe Berglund
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 12 februari 2024

Tolv matcher på 29 dagar är vad som väntar, nu har Leksand rannsakat sig själva. 

Leksand har arbetat noggrant under landslagsuppehållet för att vara väl förbereda inför det täta spelschemat.

Charles "Challe" Berglund och övriga inom ledarstaben har lagt fokus på att rannsaka sig själva och gå igenom möjliga förbättringspunkter. 

– Jag har pekat några saker som vi har bommat, som vi tycker själva. Att vi inte tog timeout i Luleå med tre minuter kvar för att laget skulle hålla i pucken. Nu gav vi bort pucken, de fick chansen att ta målvakten och kvitterade och vann sedan på straffar. Det var två poäng som rök åt helvete där och där skulle vi gjort bättre ifrån oss. Sedan så tycker vi själva i träning, med tanke på rundheten i spelet, så har vi tappat det raka spelet. Det vi jobbat med senast i veckan, säger Charles Berglund till Falu-Kuriren.

Imorgon väntar Skellefteå på bortaplan men resan började redan under måndagen. Laget brukar flyga till matcherna i Norrland, men denna gång blev det buss istället. 

– Det är av ekonomiska skäl. Det kostar att flyga och chartra. Det är ett ekonomiskt val. Det är tufft. Det är en lång resa. Men, man får dricka lite kaffe, scouta lite motståndare, och grabbarna får spela poker. Det är inga konstigheter egentligen, säger Berglund.

För tre veckor sedan blev det strul med flygplanet när laget skulle möta Luleå på bortaplan, men det ska alltså inte ha påverkat beslutet om att åka buss till Skellefteå. 

ANNONS
:
Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews