HockeyNews
PLUS

Carl Lindbom tränade inte på måndagen – Djurgården vidtar åtgärder

(27353) Carl Lindbom Jesper Myrenberg
Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2023

FacebookXWhatsApp
Djurgården fick se sin förstemålvakt Carl Lindbom bli pååkt mot Björklöven efter en tilltrasslad situation och han tvingades bryta den första semifinalen.
På måndagen vidtog Stockholmsklubben åtgärder inför fortsättningen av det allsvenska slutspelet.

Björklöven vann det första mötet mot Djurgården och det blev grinigt, hetsigt och 16.28 in på övertid kunde Umeålaget vinna efter ett segermål av backen Charles David Beaudoin som lyfte in 3–2 från långt håll förbi Djurgårdens inhoppande reservmålvakt Matthew Galajda.

– Det hade kunnat gå hur som helst. Jag tycker att vi börjar kanske lite försiktigt sedan tycker jag vi äter upp dem. Vi får en utvisning där de får tillbaka lite av spelet och våra backar få lite långa byten, men som sagt var, det var små tillfälligheter, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.se dagen efter förlusten i den första allsvenska semifinalen.

Djurgården hamnade i 2–0-underläge, men gick ikapp till 2–2 och tog matchen till förlängning där Björklöven alltså drog längsta strået. Men inför fortsättningen blir det mycket fokus på hur det gick för Djurgårdens målvaktsetta, JVM-målvakten Carl Lindbom, som tvingades bryta den första semifinalen efter 10.21 i den andra perioden. Lindbom fick Björklövenbacken Veeti Vainio över sig sedan Vainio blivit fälld av Djurgårdsbacken Calle Odelius.

Lindbom klämde knäet mot vänsterstolpen av tyngden från Vainio och han vred sig efteråt i smärtor. Djurgårdsmålvakten försökte att spela vidare, men fick ge upp och det var då Galajda kom in och tog över.

På måndagen var Carl Lindbom inte med på Djurgårdens frivilliga isträning i Umeå efter smällen mot knäet.

– Just nu är det lite stelt. Det är lite dag till dag. Vi får se vad det blir, säger K-G Stoppel.

LÄS MERLövenstjärnan anmäld efter slashingen – riskerar avstängning

Carl Lindbom har varit en av de bästa målvakterna i Hockeyallsvenskan och han stod samtliga fyra kvartsfinaler mot BIK Karlskoga och är tillsammans med lagkaptenen Marcus Krüger nyckelspelare för Djurgården i jakten på en SHL-plats.

På måndagen blev det ingen röntgenundersökning för Lindbom inför tisdagens match.

– Det är mer behandling och dag till dag. Men vi har kallat upp (Jesper) Myrenberg som en åtgärd i alla fall, så får vi se var det landar i och med att det är så tätt på given. Han har varit med idag, säger K-G Stoppel.

Djurgården har registrerat Linköpingsmålvakten Jesper Myrenberg för spel vilket skedde redan i december då Carl Lindbom var på junior-VM i Kanada. Snart 23-årige Myrenberg spelade tolv SHL-matcher för LHC den här säsongen (89,1 i räddningsprocent). Han spelade senast den 9 mars hemma mot Leksand.

Jesper Myrenberg kan komma att byta om mot Björklöven redan under tisdagen.

– Om det behövs, säger Stoppel.

LÄS MERMardrömsbilder för Djurgården – Carl Lindbom ut skadad

Det är fortfarande oklart om Carl Lindbom känner sig redo för spel i match 2. Han tog 13 av 14 skott mot Björklöven under söndagen innan han klev av. Galajda kom in och räddade 20 av 22 skott utan att ha spelat under slutspelet.

– Han skötte sig bra. Det var ett tufft läge att komma in i ett PK (boxplay), men jag tycker han gjorde det bra, säger K-G Stoppel.

Kan man tolka det som ett positivt tecken att Carl Lindbom inte har skickats till sjukhus för undersökning?

– Ja, det kan man väl göra. Just nu känns det dag för dag, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Stockholmslaget andas optimism inför nästa semifinal i Winpos Arena.

– Det känns som vi har mer att få ut ytterligare i laget än vad de hade, så jag tror de var ganska stressade och ängsliga. Vi är förhoppningsfulla, säger Stoppel.

Djurgården valde att ställa över meriterade forwarden Daniel Brodin i den första semifinalen mot Björklöven och han kommer inte att vara med på tisdagen heller.

– Han var sjuk en vecka och vi tyckte att han inte hade tränat så mycket så han är snart tillbaka. Vi kände att här uppe blir det inte så mycket träning utan då är det bättre att han får vara med den grupp som gnuggar med fys- och rehabteamet hemma och får köra ordentligt, säger K-G Stoppel.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS