HockeyNews

Brynäs stora fråga – så kan man behålla huvudtränaren Mikko Manner

(23876) Mikko Manner/Finland
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 29 november 2022

Den assisterande finländske förbundskaptenen Mikko Manner har utgående kontrakt med Brynäs, men kan tänka sig att stanna om vissa villkor uppfylls.
Frågan är om förhandlingarna går i mål.

Mikko Manner, 48, är inne på sitt andra och sista år på tvåårskontraktet med Brynäs. Innan han flyttade till Gävle 2021 hade Brynäs sedan Thomas ”Bulan” Berglund ledde klubben till SM-final 2017 haft sex tränare på fyra år.

Det har varit lugnare under Mikko Manners tid i Brynäs, men det är fortfarande osäkert om han stannar längre än till våren 2023 i Gävleklubben. I en intervju med Gefle Dagblad har Manner förklarat att han vill se ytterligare satsningar från Brynäs håll. Då kan han tänka sig att bli kvar. Han vill se utveckling och handlingskraft och relativt snabba beslut. Manner vill leda Brynäs till ett SM-guld.

– Hur kan vi utveckla oss så att laget är så starkt att vi kan tävla mot alla? Får jag den känslan, då stannar jag gärna, sa Manner i Gefle Dagblad.

Mikko Manner har under sin tid i Brynäs parallellt vunnit både OS-guld och VM-guld med Finland där han är assisterande förbundskapten till Jukka Jalonen.

LÄS MERBesked om de frånvarande toppspelarna i HV71: "Får ta smarta beslut"

Frågan är nu om Brynäs kan behålla Mikko Manner och hans assisterande landsmän Ari-Pekka Pajuluoma och Kalle Kaskinen över 2023/2024 eller längre än så.

– Vi är jätteglada över Mikko, vi hoppas och tror på en framtid tillsammans. Han är en uppskattad och kompetent tränare. Vi har en bra ledarstab och det vill vi ha nästa säsong också, säger Brynäs klubbdirektör Håkan Svedman till tidningen.